Kunde ju inte hålla mig så jag ställde mig nu på morgonen och steka lite plättor haha!
En uppföljning av förra omgång av Mannagrynplättar med yoghurt och banan 🙂 Jag skrev ju att man kan byta ut till kokosmjölk och jag måste ju själv testa. Jag använder bara kokoskräm/grädde i min matlagning eftersom jag själv kan spä ut.
Kokosplättar med mannagryn och banan (12 plättar)
2 + 1 dl kokosmjölk/kräm
2 msk mannagryn
1 ägg
2,5 dl vete.special
1 msk bakpulver
50 g / 3 msk smör alt. fett
2 bananer, mosade/tärnade
(1/2 krm vinsyra alt 1 tsk/klyfta saft av citron)
Så gör du: Gör mannagryngröt i kastrull med 2 dl kokosmjölk och 2 msk mannagryn. Värm upp och vispa ihop under omrörning. Tillsätt smör/fett. Låt svalna något och blanda i resten av ingredienserna. Låt smeten vila i 10 min.
Vid stekning: tillsätt en liten klick fett i stekpannan sedan behövs det inte mer då fett finns redan i smeten. Stek plättarna på medelvärme. Om lock finns, sätt på lock. Stek i 2 min på varje sida eller tills de är gyllenbruna.
Tips! Provsteka en klick. Vill du ha mindre tjocka plättar spä ut med 1 dl kokosmjölk och 1/2 dl vetemjöl.
Hej, tänkte att det var så länge sedan jag såg något inlägg från dig. Jag läser oftast bloggar via Bloglovin och tänkte att du kanske ville veta att dina inlägg inte längre kommer upp där. Kanske är sedan du flyttade bloggen?
Hej! Aha jag får kika på det. Jag har ställt RSS för Bloglovin att den ska visa en sammanfattning men vet inte om det funkade. Tack för en påminnelse 🙂
Så lite så. Saknade dina inlägg i flödet så det är skönt att det funkar igen 😉