Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kokosplättar med mannagryn och banan

Lästid: 1 min

Kunde ju inte hålla mig så jag ställde mig nu på morgonen och steka lite plättor haha!

En uppföljning av förra omgång av Mannagrynplättar med yoghurt och banan 🙂 Jag skrev ju att man kan byta ut till kokosmjölk och jag måste ju själv testa. Jag använder bara kokoskräm/grädde i min matlagning eftersom jag själv kan spä ut.


Kokosplättar med mannagryn och banan (12 plättar)

2 + 1 dl kokosmjölk/kräm
2 msk mannagryn
1 ägg
2,5 dl vete.special
1 msk bakpulver
50 g / 3 msk smör alt. fett
2 bananer, mosade/tärnade
(1/2 krm vinsyra alt 1 tsk/klyfta saft av citron)

Så gör du: Gör mannagryngröt i kastrull med 2 dl kokosmjölk och 2 msk mannagryn. Värm upp och vispa ihop under omrörning. Tillsätt smör/fett. Låt svalna något och blanda i resten av ingredienserna. Låt smeten vila i 10 min.

Vid stekning: tillsätt en liten klick fett i stekpannan sedan behövs det inte mer då fett finns redan i smeten. Stek plättarna på medelvärme. Om lock finns, sätt på lock. Stek i 2 min på varje sida eller tills de är gyllenbruna.

Tips! Provsteka en klick. Vill du ha mindre tjocka plättar spä ut med 1 dl kokosmjölk och 1/2 dl vetemjöl.

 

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Kokosplättar med mannagryn och banan

  1. Hej, tänkte att det var så länge sedan jag såg något inlägg från dig. Jag läser oftast bloggar via Bloglovin och tänkte att du kanske ville veta att dina inlägg inte längre kommer upp där. Kanske är sedan du flyttade bloggen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge