Kunde ju inte hålla mig så jag ställde mig nu på morgonen och steka lite plättor haha!

En uppföljning av förra omgång av Mannagrynplättar med yoghurt och banan 🙂 Jag skrev ju att man kan byta ut till kokosmjölk och jag måste ju själv testa. Jag använder bara kokoskräm/grädde i min matlagning eftersom jag själv kan spä ut.


Kokosplättar med mannagryn och banan (12 plättar)

2 + 1 dl kokosmjölk/kräm
2 msk mannagryn
1 ägg
2,5 dl vete.special
1 msk bakpulver
50 g / 3 msk smör alt. fett
2 bananer, mosade/tärnade
(1/2 krm vinsyra alt 1 tsk/klyfta saft av citron)

Så gör du: Gör mannagryngröt i kastrull med 2 dl kokosmjölk och 2 msk mannagryn. Värm upp och vispa ihop under omrörning. Tillsätt smör/fett. Låt svalna något och blanda i resten av ingredienserna. Låt smeten vila i 10 min.

Vid stekning: tillsätt en liten klick fett i stekpannan sedan behövs det inte mer då fett finns redan i smeten. Stek plättarna på medelvärme. Om lock finns, sätt på lock. Stek i 2 min på varje sida eller tills de är gyllenbruna.

Tips! Provsteka en klick. Vill du ha mindre tjocka plättar spä ut med 1 dl kokosmjölk och 1/2 dl vetemjöl.