Yes nu är vi på Koh Chang och jag ligger i vår king-zise säng å bloggar medan Måns och Tilda snarkar… Klockan är 01:10 och Tilda fyller 1 år idag!

Vi kom till Koh Chang igår. Det är en ö på östkusten och vi åkte buss hit. Man kan nu flyga till Trat också men det kostar 10 gånger mer så buss fick det bli. Vi åkte hemifrån kl.7 och hann precis till 7:45 bussen på Ekamai busterminalen å biljetter köpte vi på plats. Det var 1:a klass buss och inte så jobbigt att åka med trots 5 tim färd med lite stop på vägen. Bussen körde direkt till Koh Chang Ferry, vilket var närmast och kortast båt färd över till ön. När vi kom till ön så delade vi Song-thäw taxi med andra som skulle samma väg, det var billigast så. Tror att vi åkte i typ 1 tim med taxin å vi skulle av sista då jag valde ett hotell längst ner på västsidan av Koh Chang.

Vi bor på Mercure Koh Chang Hideaway… Det är lite hideaway ja, för vi är på Lonely beach/Bailan beach och det är lugnt här å man får ta med ficklampor när man går ut. Förr var det backpacker som hittade hit och ville slappa här å i te party party, därför kallas det Lonely beach. Nu, not so much… Not lonely anymore haha. Från backpacker till bratspacker! Vi ska bo 3 nätter på Mercure och sedan 4 nätter på Dewa på Klong phroa beach. Så en vecka chilla här innan vi åker till Bangkok å vinkar av Maria och Jonas.

Priser/pers/enkel: buss Ekamai – Koh Chang Ferry 275 Baht (5tim), Ferry 80 Baht (30 min), Song-thäw taxi 100 baht

Koh = ö / att hålla i eller kränga sig fast, Chang = elefant 🙂

(Bild: sökte på google, länk kommer när jag har hittat den)

image4.jpg