Efter en midsommarhelg av mega förstoppning, kräkningar, vätskebrist, illamående, barnakuten plus att en bit av en tand hade lossnat efter en lek så har Tilda fått andra åkommor. Det är nämligen så att Tilda har fått för sig att slut dricka, äta, kissa och bajsa plus att hon ville också bestämma över vad vi inte ska göra t ex inte fika för att hon inte ville se oss äta. 

Hon vill i alla fall inte dricka eller äta något och helst inte vatten, för att hon tror att hon kommer att kräka! Hon vägrade dricka vatten sedan lördag men hon har fått i sig annat att dricka. Slutat med välling omedelbums sedan torsdag vilket är superbra när hon verkligen bestämt sig att välling är inte heller bra, det har vi passat på en gång tidigare med att säga att välling är dålig och hon spyr av det. Den här gången verkar hålla i sig och hon var inte alls intresserad när jag hörde Måns försöka erbjuda henne vällingen! Hon är bestämd liten vilding. MEN när farmor och farfar kom hem (vi är fortfarande i deras hus i Halmstad) så ville hon äta pappas Gyros och ropade efter vatten. En bit mat och några klunkar vatten, helt ok.

Hon vill inte kissa eller bajsa, för att det gör ont. Hon hade kissat på sjukhuset i lördag runt kl.16 och efter det ville hon inte alls kissa. Igår vid lunchtid ville hon faktisk kissa när Måns frågade. Hon har sagt att hon fick ont när hon kissade. Antagligen sved det till pga vätskebrist och nu är det ju risk för urinvägsinfektion om hon fortsätter hålla sig! Håller man in kiss länge så spricker ju blåsan, och håller man in bajs länge så slutar ändtarmen skicka signaler till hjärnan att man måste bajsa. Vi ska klara detta också men det kommer säkert ta lång tid det här med förstoppningen. 

Efter 2 dagar så har hon idag i alla fall vågat kissa två gånger och druckit vatten plus bullar och snodde mina pizzakanter. Busungen är tillbaka men med extra gnäll och gråt. 

Har du tips så tar jag gärna, lämnar gärna en kommentar. 

Tilda & Lucas plockade röda vinbär igår 🙂