Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kiss- & bajsvägrare!

Lästid: 2 min

Efter en midsommarhelg av mega förstoppning, kräkningar, vätskebrist, illamående, barnakuten plus att en bit av en tand hade lossnat efter en lek så har Tilda fått andra åkommor. Det är nämligen så att Tilda har fått för sig att slut dricka, äta, kissa och bajsa plus att hon ville också bestämma över vad vi inte ska göra t ex inte fika för att hon inte ville se oss äta. 

Hon vill i alla fall inte dricka eller äta något och helst inte vatten, för att hon tror att hon kommer att kräka! Hon vägrade dricka vatten sedan lördag men hon har fått i sig annat att dricka. Slutat med välling omedelbums sedan torsdag vilket är superbra när hon verkligen bestämt sig att välling är inte heller bra, det har vi passat på en gång tidigare med att säga att välling är dålig och hon spyr av det. Den här gången verkar hålla i sig och hon var inte alls intresserad när jag hörde Måns försöka erbjuda henne vällingen! Hon är bestämd liten vilding. MEN när farmor och farfar kom hem (vi är fortfarande i deras hus i Halmstad) så ville hon äta pappas Gyros och ropade efter vatten. En bit mat och några klunkar vatten, helt ok.

Hon vill inte kissa eller bajsa, för att det gör ont. Hon hade kissat på sjukhuset i lördag runt kl.16 och efter det ville hon inte alls kissa. Igår vid lunchtid ville hon faktisk kissa när Måns frågade. Hon har sagt att hon fick ont när hon kissade. Antagligen sved det till pga vätskebrist och nu är det ju risk för urinvägsinfektion om hon fortsätter hålla sig! Håller man in kiss länge så spricker ju blåsan, och håller man in bajs länge så slutar ändtarmen skicka signaler till hjärnan att man måste bajsa. Vi ska klara detta också men det kommer säkert ta lång tid det här med förstoppningen. 

Efter 2 dagar så har hon idag i alla fall vågat kissa två gånger och druckit vatten plus bullar och snodde mina pizzakanter. Busungen är tillbaka men med extra gnäll och gråt. 

Har du tips så tar jag gärna, lämnar gärna en kommentar. 

Tilda & Lucas plockade röda vinbär igår 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Kiss- & bajsvägrare!

 1. Min dotter fick förstoppning i samband med att hon slutade med blöja. Vi erbjöd henne att fortsätta bajsa i blöja men hon ville ändå inte. Snart var förstoppningen ett faktum och då var cirkusen igång. Tog ca 2 år innan det var helt bra. Två tips: movicol! Jättebra även om det kan ta tid att justera dosen. Fortsätt tills allt fungerar felfritt i minst ett halvår, trappa då ner långsamt. Tips två: när förstoppningen är ett faktum, ge en “kur” av klyx, tre gånger under en vecka (alltså ca varannan-var tredje dag). Detta för att första omgången bara får ut det yttersta klumparna, ofta sitter det fler högre upp. Vill verkligen inte skrämma upp er utan bara bidra med min erfsrenhet. Också väldigt viktigt att inte tjata om toabesök, ej heller belöna toabesök. Det är ingen prestation att gå på toaletten utan något naturligt som alla gör. Hoppas det snart blir bättre med Tilda!

 2. Hej!
  Alla som jag har pratat med verkar ha gått genom jobbiga perioder när barnen ska bli blöjfria. Kiss går oftast bra, men ej bajs. Läste mkt om att det handlade om att det är läskigt att inte veta var bajset tar vägen, även fast man pratar om det. Att känslan är jobbig när man sitter på pottan/toastolen helt enkelt.. Fick veta att man inte ska tvinga med att bajsa på pottan utan att det kommer naturligt.
  Vi var på väg åt det hållet (förstoppning) men gick tillbaka till blöja. Första dagarna utan blöja blev sjukt jobbiga för honom och även sen när vi gick tillbaka till blöja kunde han ibland hålla sig för jan var rädd för blöja. Erbjud blöja är mitt tips. Berätta att hon kan kissa i potra och bajsa i blöja.. Inga äldre barn använder blöja för att bajsa så hon kommer också bli av med den. Viktigare att hon får ut bajs istället.. För oss släppte förstoppningen efter ett tag igen. Lycka till!

 3. Movicol som jag ser flera tipsat om har fungerat bra för min dotter! Vi fick ordinerat av läkare att ge henne Klyx tre dagar i rad innan vi började m movicol, inga roliga dagar men det hjälpte. Då var hon drygt två år och nu har vi gett henne movicol i ett år, har inte haft några svårare fall av förstoppning sedan vi började med medicinen.
  Lycka till och hoppas hon snart blir bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge