Kimchi diet har jag kommit in i. Vad händer om man bara äter kimchi? Går man ner i vikt? Säger bara att om man äter mycket kimchi så går magen igång efter nån timme och det blir tömning på toan några omgångar…

Kineserna har i alla fall kommit ut med att man kan gå ner i vikt av att äta kimchi, koreanernas nationalrätt…eller ja tillbehör. Det sägs att om man äter lite kimchi till varje måltid under en månad så kan man gå ner 5 kg!

Kimchi är en benämning för allt fermenterade grönsaker i chili men främst kinakål med rättika. Surkål alltså. En liten burk färdig kimchi kostar runt 40-50kr och det är knappast ett helt huvud kål man får. Bäst att göra själv om man nu ska gå all-in och konsumera kimchi till varje måltid. Blir ju dyrt annars. Jag kan äta kimchi som den är som sallad och min kimchi är lagom syrlig och stark. Hettan är inte alls som när man äter thai somtum (grön papayasallad). Jag har gjort kimchi i 2 stora burkar och de blev klara för 5 dagar sedan och bara på några dagar har jag ätit mer eller mindre av dem. Hälften är kvar. De sätter igång magen kan jag säga. Goda mjölksyrebakterier… Nom nom!

Vill du veta mer, googla på Kimchi – diet eller kolla in Eatyourkimchi.com
Här är mitt recept på kimchi!

Den stora burken har jag fördelat till 3 mindre burkar och den andra burken står i kylen. De här räcker nog i 2 veckor om man äter till varje måltid och som mellanmål som jag gör.

IMG_6190.JPG