Keto frukost – gräddomelett med skinka, bacon och svartkål

Lästid: 2 min

Är du en frukost-människa?

Jag har inte alltid gillat frukost… och ja jag vet att frukost är den viktigaste måltiden och bra att starta dagen med. Jag äter gärna ångkokta bröd, dimsum, ris med friterad omelett med kycklingfärs. Helst en rykande het rissoppa eller congi med fläskfrikadeller men det bästa är en värmande skål med nudelsoppa!

Nu har jag bestämt att skära ner på kolhydrater så funderar jag mer på hålla mig till keto/LCHF diet tills jag har tappat några kilon.

Så igår blev det en matig keto/lchf protein- och fettbomb…. äter fett för att bränna fett. Jag går inte på nån keto-kost recept men tänker kött, skaldjur, ägg, gröna blad, avocado, grädde och feta ingredienser med bra fetter och inte transfetter… Så kokosolja och ej kokosfett, talg, skirat smör/ghee etc.

Gräddomelett med skinka, bacon och svartkål

Den här rätten funkar som lunch eller middag också om du vill äta keto-kost men det kan inte gå fel med bara det klassiska ägg och bacon också.

Ingredienser

2 ägg
1/2 dl vispgrädde (40%)
3 skivor skinka, tärnade
1/2 pkt bacon
3 blad svartkål, riv i mindre bitar
(1 msk talg)

Så gör du:

1. Ta en liten skål och vispa äggen i den med hjälp av en gaffel, i med skinka.

2. Lägg baconskivor i en kall stekpanna och sätt på värmen på medelhög. Stek bacon skivorna knapriga, ta upp dem och lägg åt sidan.

3. Häll äggblandningen i samma stekpannan och stek omeletten i baconfettet, rör inte om om du inte vill ha äggröra… stekt omeletten bara på ena sidan. Omeletten får gärna vara lite krämig och inte torr. Rulla ihop omeletten när du är klar.

4. Stek sedan svartkålen, gärna med lite talg.

5. Sakta & peppra om du vill. Klart.


Tips! Prova göra baconchips i micro!

3 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge