Det som hände igår har satt sina spår även idag. Inte nog med HM i onsdags och detta. Vad hände?

Jo, jag vat inne i en butik som sålde allt möjligt i skräpväg å onyttigheter. Butiken heter Bra Deal som ligger på Wieselgrensplatsen. Har varit där många gånger och handlat, senast i onsdags med Måns när han skulle bara ha tuggummi och köpte för 50kr bara för att vi hade inga kontanter å minsta köpet på kort var 50kr. Fine! Vi tjötade lite med ägaren å allt var tipp topp å han tackade för att vi gjorde så.

image

Igår då. Efter att jag hämtade Tilda kl.12 så gick jag dit för att kolla in butiken lite mer efter att de hade gjort om. Jag tittade på inredningssaker, köksgrejer, hårfärg och allt tror jag. Sedan gick jag och tog en korg, lade i lite grejer och plåtade ett å annat som skulle vara kul att blogga om. Men sen ändrade jag mig och lade tillbaka allting, det var ändå vara några saker. Tyckte att jag behövde inte de nu typ. Gick sen mot kassan och lade tillbaka korgen. Kassan var obemannad med det var 4 personal där som fyllde på å organisera i butiken.

 

Ägaren är utländsk..inget lilla om det men för att ni ska förstå. Han kom mot mig och bad visserligen vänlig…

Ägaren: Ursäkta, kan jag få titta i din vagn?

Jag: Jaha, ah visst… (ställd som jag var och sa) Varsågod!

Ägaren: Kan du fälla ner den där (menas= sufletten) så att det inte är fickor?..sa han och stod på avstånd.

Jag: Gör det själv, vill du se så gör det själv!… (lite irriterad blev jag nu)

Ägaren: nej jag vill inte röra nåt, du får visa mig. (Jag fällde suffletten upp och ner några gånger bara för att…)

Ägaren: kan du lyfta din väska i varukorgen också?

Vagnen var fullpackad med 2 filtar och lite kläder för att T skulle sova ute i vagnen på förskolan och min nya handväska som nu är en skötväska är rätt stor och tar upp halva korgen. Jag lyfte upp väskan och visade, skit irriterad men jag höll käft å inte säga nåt mer. Ville inte bråka massa.

Jag: det är ju konstigt. Jag var här igår och handlade tuggummi med kort för 50kr om du kom ihåg. Konstig att jag…

Ägaren: DET ÄR INTE SÅ KONSTIGT….Du vet… Och Det är mitt jobb…

Jag: värst va man känner sig välkommen här framöver!

 

Jag höll käft. Jag har tydligen en tendens att säga nåt som får mig framstå som bråkig…enl. Måns. Jag brusar upp och kan bli aggressiv. MEN så har jag inte varit på längre…om igår på HM. Det har varit mååånga situationer som jag har bara vänt på klacken och låtit det vara.

När vi kom ut från butiken kände jag ilsken, förbannad och kränkt. Och att ”det är inte så konstigt”. Vafan ville han säga!? Att man kan inte lita på utlänningar, föräldrar med barnvagnR aom kanske- kanske gömmer nåt där? Var det för att jag INTE handlade? Att jag hade en fullpackad vagn å det var så konstigt? Att jag är utlänning?

Han har säkert haft många stölder MEN får han göra så mot vem han vill? Jag tyckte att jag gjorde rätt, lade t.o.m tillbaka allting. Borde jag har skitit i att lägga tillbaka och bara lämnat in i kassan? Jag känner mig kränkt och arg över sotuationen. Visst, det är inte big deal.

What if? Om jag hade bara vägrat, sagt nej. Nej du får inte se i min vagn och min väska. Att jag samarbetar inte som jag ALLTID brukar annars. Att de får kalla dit polis om de vill. Kan jag då stämma skiten ur honom??? Om någon kan göra så mot mig, borde jag inte kunna motsätta mig i och med är är oskyldig?

Jag känner mig fortfarande kränkt. Måns fick höra allt detta minst 3 gånger så fort han kom hem. Jag kunde inte hålla, jag kunnde inte hålla allt inne. Han sa ingenting, lyssnade. Vågade väl inte säga nåt medan jag brusade upp i 130. Stackarn! 🙂

Å inte nog med det… Tildas nya Snutte Kanin från Gegamoja som jag fick i goodiebag från Deers Bloggmiddag, den ligger nånstans mellan lekplatsen, Gina Tricot, Nova, Coop och Elgiganten… Den lär vi inte hitta för den var ny. Tilda slänger saker ur vagnen och mamma ser aldrig sånt.

Jag tror jag mailar inlägget till butiken…

image