Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Känner mig så kränkt!

Lästid: 3 min

Det som hände igår har satt sina spår även idag. Inte nog med HM i onsdags och detta. Vad hände?

Jo, jag vat inne i en butik som sålde allt möjligt i skräpväg å onyttigheter. Butiken heter Bra Deal som ligger på Wieselgrensplatsen. Har varit där många gånger och handlat, senast i onsdags med Måns när han skulle bara ha tuggummi och köpte för 50kr bara för att vi hade inga kontanter å minsta köpet på kort var 50kr. Fine! Vi tjötade lite med ägaren å allt var tipp topp å han tackade för att vi gjorde så.

image

Igår då. Efter att jag hämtade Tilda kl.12 så gick jag dit för att kolla in butiken lite mer efter att de hade gjort om. Jag tittade på inredningssaker, köksgrejer, hårfärg och allt tror jag. Sedan gick jag och tog en korg, lade i lite grejer och plåtade ett å annat som skulle vara kul att blogga om. Men sen ändrade jag mig och lade tillbaka allting, det var ändå vara några saker. Tyckte att jag behövde inte de nu typ. Gick sen mot kassan och lade tillbaka korgen. Kassan var obemannad med det var 4 personal där som fyllde på å organisera i butiken.

 

Ägaren är utländsk..inget lilla om det men för att ni ska förstå. Han kom mot mig och bad visserligen vänlig…

Ägaren: Ursäkta, kan jag få titta i din vagn?

Jag: Jaha, ah visst… (ställd som jag var och sa) Varsågod!

Ägaren: Kan du fälla ner den där (menas= sufletten) så att det inte är fickor?..sa han och stod på avstånd.

Jag: Gör det själv, vill du se så gör det själv!… (lite irriterad blev jag nu)

Ägaren: nej jag vill inte röra nåt, du får visa mig. (Jag fällde suffletten upp och ner några gånger bara för att…)

Ägaren: kan du lyfta din väska i varukorgen också?

Vagnen var fullpackad med 2 filtar och lite kläder för att T skulle sova ute i vagnen på förskolan och min nya handväska som nu är en skötväska är rätt stor och tar upp halva korgen. Jag lyfte upp väskan och visade, skit irriterad men jag höll käft å inte säga nåt mer. Ville inte bråka massa.

Jag: det är ju konstigt. Jag var här igår och handlade tuggummi med kort för 50kr om du kom ihåg. Konstig att jag…

Ägaren: DET ÄR INTE SÅ KONSTIGT….Du vet… Och Det är mitt jobb…

Jag: värst va man känner sig välkommen här framöver!

 

Jag höll käft. Jag har tydligen en tendens att säga nåt som får mig framstå som bråkig…enl. Måns. Jag brusar upp och kan bli aggressiv. MEN så har jag inte varit på längre…om igår på HM. Det har varit mååånga situationer som jag har bara vänt på klacken och låtit det vara.

När vi kom ut från butiken kände jag ilsken, förbannad och kränkt. Och att “det är inte så konstigt”. Vafan ville han säga!? Att man kan inte lita på utlänningar, föräldrar med barnvagnR aom kanske- kanske gömmer nåt där? Var det för att jag INTE handlade? Att jag hade en fullpackad vagn å det var så konstigt? Att jag är utlänning?

Han har säkert haft många stölder MEN får han göra så mot vem han vill? Jag tyckte att jag gjorde rätt, lade t.o.m tillbaka allting. Borde jag har skitit i att lägga tillbaka och bara lämnat in i kassan? Jag känner mig kränkt och arg över sotuationen. Visst, det är inte big deal.

What if? Om jag hade bara vägrat, sagt nej. Nej du får inte se i min vagn och min väska. Att jag samarbetar inte som jag ALLTID brukar annars. Att de får kalla dit polis om de vill. Kan jag då stämma skiten ur honom??? Om någon kan göra så mot mig, borde jag inte kunna motsätta mig i och med är är oskyldig?

Jag känner mig fortfarande kränkt. Måns fick höra allt detta minst 3 gånger så fort han kom hem. Jag kunde inte hålla, jag kunnde inte hålla allt inne. Han sa ingenting, lyssnade. Vågade väl inte säga nåt medan jag brusade upp i 130. Stackarn! 🙂

Å inte nog med det… Tildas nya Snutte Kanin från Gegamoja som jag fick i goodiebag från Deers Bloggmiddag, den ligger nånstans mellan lekplatsen, Gina Tricot, Nova, Coop och Elgiganten… Den lär vi inte hitta för den var ny. Tilda slänger saker ur vagnen och mamma ser aldrig sånt.

Jag tror jag mailar inlägget till butiken…

image

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer om “Känner mig så kränkt!

 1. Som kund har man rätt att neka. Men som butiksbiträde har man rätt att be vem som helst att visa väskor och annat. Man har ingen rätt att liksom roffa åt sig och rota själv, och det verkar inte som att han inte gjorde det. Lovar att det inte var för att du är thai, mamma eller annat. Men stölderna ökar överallt, på verkligen allt. Så himla tråkigt för det straffar alla tillslut:(

 2. Hej!!!! Så länge du inte passerat kassalinjen kan du stoppa varor överallt! Han har ingen rätt att gå genom din vagn eller dig så länge du befinner dig i butiken. Du har all rätt att neka!
  Om man misstänker att nån snattat eller stulit ska de stoppas när de passerat kassalinjen, annars inget brott! Sen måste du även ha uppsåt att sno varorna!
  Jädra skitgubbe! Gå tillbaka och läxa upp honom!
  Kram PolisJossan

  1. Tack! Jag hade inte passerat kassan, precis när jag la tillbaka varukorgen så kom han fram. Han var ändå trevlig men sättet att säga och hur han sa det var lite irriterande. Han förstod nog att jag blev arg och jag erbjöd att visa mer i alla mina fickor och luckor i vagnen. Då backade han. Om man i te samarbetar så framstår man som en bråkstake eller har nåt att dölja….suck. Jag får sluta shoppa på torsdagar haha

 3. Jävla skitgubbe! Jag har också varit med om det en gång när jag var 13 och skulle köpa godis. Då köpte jag dessutom godis men ägaren skulle ändå känna på mina fickor! Fy vad kränkt jag kände mig! Och jag är helt säker på att dom visst väljer ut vem dom ska söka igenom. Ibland är det säkert utseende, andra ggr är det beteende (typ du som tittade på mkten inte skulle köpa)… Etc. Och i den här butiken har jag också känt att jG fött blickar när jag gått runt och tittat på saker. Skulle inte förvåna mig om även jag blev stoppad om jag inte hade köpt nåt. Jag gillar inte alls den här butiken och nu kommer jag aldrig mer gå in där efter att läst det här. För visst känner man sig kränkt!!!! Inte en känsla jag skulle vilja uppleva igen!!! Han borde bett om ursäkt från botten av sitt hjärta för att du inte skulle känna så och typ ge dig en förklaring istället för att vara otrevlig!!!

  1. Det skulle få honom att framstå värre om jag hade skrivit t ex arab, turk, kines eller om han var svensk…? Då kanske jag har provocerat fler läsare, kränkt någon själv. Ville skriva mer men låt min personbeskrivning på honom slutar vid…utländsk. Jag var arg på honom å hela grejen… 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge