Tilda har varit snorig sedan i fredags. Först var det rinnsnova som jag fick torka var 3-5 min. Lördag utvecklades det till tjocka gröna snor. Söndan fick hon lite hostan och hostade till och från. Måndag fortsatte det. Idag är hon snorig och när hon hostar så låter det som det är slemhosta. Hon har varit pigg, aktiv och busig som vanligt.

Läste på Doktorn.com:
Ska snoriga barn stanna hemma?
När det gäller om barn ska vara hemma från dagis eller inte så är det allmäntillståndet som avgör, mår barnet ok kan det gå till dagis, säger Maria Ingemansson. Har barnet haft en kortvarig infektion kan det ofta gå tillbaks så snart det mår bättre. Har barnet varit sängliggandes och haft feber bör det vara feberfritt minst ett dygn innan det orkar med dagisaktiviteterna igen.

Socialstyrelsen menar i sina nya riktlinjer om smitta i förskolan, att det viktigaste för att minska smittspridningen är att barnen vistas mycket utomhus. Att skicka hem snoriga barn har ingen effekt på smittspridningen. Infektioner är helt naturliga på en förskola och kan inte behandlas bort. I stället är det så att dagisbarnen drabbas oftare för att de smittar varandra.”

Jag ser inget hinder att hon går på förskolan idag.
Vad tycker ni?

En bild från förra gången hon var snorig…
IMG_4545.JPG