loader image

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Kampsport för barn?

(Ej sponsrat inlägg)

Funderar på att sätta Tilda i någon fritidsaktivitet i höst! Något som gymnastik, dans, sport…eller kampsport! 

JAG är inte emot kampsportträning för barn. Muay Thai eller Thaiboxning är supertrendig bland tjejer i Sverige och runt om i världen men det är kanske liiite extremt för en treåring även min mamma (som var en av de första kvinnliga thaiboxare på sin tid) tycker att Tilda kan börja redan. 

Någon form av kampsport vill jag att Tilda ska prova på och sedan utöva en längre tid. Det är för att lära sig respekt, självdisciplin och självförsvar! Nu kanske tycker vissa att det är helt galet och att lära barnet utöva något som kan bli våldsam eller kan puckla på kompisar på förskolan/skolan… 

Det finns en del kampsportträning för barn i Göteborg som jag har googlat fram. 

 • GBG Ju-Jutsu klubb – Knatte-jutsu (5-8 år)
 • GBG MMA – Mini MMM (Mixed Martial Mini, 4-13 år)
 • Fit4fightGym – barnträning (7-14 år)
 • Och några till på juniornivå

Det dröjer ett tag innan Tilda kan börja på kampsport så jag får undersöka vidare med något inom sport. 

Kampsport för barn, vad tycker du?
Har du barn som utövar någon form av kampsport? När började ditt barn med det?


5 kommentarer om “Kampsport för barn?

 1. Kampsport är som du säger ett bra sätt att träna, lära sig självdisciplin och respekt, vilket är toppen för barn! Jag tycker nog 8 år och uppåt är en bra startålder för att kunna ta till sig sporterna. Däremot skulle jag aldrig sätta mitt barn i ett MMA-sammanhang. Det är för mig en vuxensport som är alldeles för aggressiv utan en spirituell sida så som andra kampsporter har. Bakgrunden till MMA var ju att utse den bästa kampsporten, så då kom alla som tävlade från en viss kampsport exempelvis ju-jutsu, karate eller thaiboxning. Men när du endast går in och tränar MMA, då får du bara en mix av kampstilarna och jag har svårt att tro att den mjuka sidan kommer fram som jag själv tycker är en otroligt viktig del i kampsporten. Vet inte om det går fram hur jag tänker. Förstår ju att det måste vara mer lekinriktat för 4-åringar men ändå präglas stilen för mig, mer av aggressivitet mer än självkontroll och respekt.

  1. Förstår precis och delar med dig där om MMA! I de andra klassiska kampsporter som har sitt ursprung långt innan det blev poppis i västvärlden var det ju mycket om själva kulturen, kampsport konsten och lärdom. Jag har inte tränat någon kampsport men ideologin kring att träna kampsport mot icke våld, låter lite absurt kan många förälder tycka.

   Så länge barnen kan träna och leka under kontrollerad form och säkerhet plus att de lär sig nåt på vägen är bra 🙂

 2. Jag skulle mer än gärna vilja sätta mina barn på någon kampsport då både jag och fadern är gamla kampsportsövare. Jag är inte emot, jag älskar den kampen och den ger så otroligt mycket, precis som du skrev, självdisciplin, respekt! och självförsvar. Mycket viktigt tycker jag och är en otroligt bra grund precis som gymnastik, för andra sporter. Dock har jag inte kunnat hitta något i djungeln här i Stockholm, så om du har tips, SÄG GÄRNA TILL DÅ!! 😀

  1. Tack och Ooh va spännande! Själv har jag bara kört gruppträning på NW ?

   Det är verkligen en djungel men jag hittade till många klubbar i Stockholm om du funderar på Muay thai.

   Sökte på “thaiboxning barn Stockholm”, prova även “Muay thai”

   Den här klubben verkar kul, barnen ser ut att trivas iaf. http://tipmuaythai.se

 3. Capoeira är perfekt!
  Det är ingen kontaktsport vilket gör att alla åldrar kan träna tillsammans. Min dotter tränar tillsammans med sin pappa på ABF och har gjort sen hon var 4 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge