Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kålrabbi Somtum

Kålrabbi Somtum
Lästid: 1 min

Jag har idag ägnat mig åt Kålrabbi och Somtum som ni kanske har märkt. Och varför inte göra Somtum med kålrabbi? Prova nåt nytt liksom!

I som tum så har man som regel grön papaya men det är så himladyrt i Sverige då det kan kosta upp till 90kr/kg. I Thailand kan man äta somtum dagligen för 5kr eller nåt beror på var man äter det. Kolrabbi är en jättebra ersättning om någon vill prova. Det är också billigare. Jag köpte 2 små kålrabbi för 25kr och de kostade 29kr/kg på Coop. Ni kan läsa vad jag publicerade idag om kålrabbi här och somtum här! 🙂

En liten kålrabbi på ca 250 g räcker till 2-4 portioner beror på hur mycket du väljer att ha i din rätt, med mer eller mindre rivna kålrabbi.

 

Somtum Thai med kålrabbi

Ingredienser

1 näve kålrabbi, rivna
1 mindre näve morot, rivnn
Körsbärstomater, delade
Long bean/haricivert, stavar
1 klyfta vitlök
2-3 st chilifrukt (som du vill)
1 msk fisksås, saft av lime och palmsocker
(Torkade räkor)
Jordnötter, garnering

 

Mortla vitlök och chili lätt, i med palmsocker och fortsätt mortla. Smaksätt dressingen med fisksås och lime ev mer palmsocker.

Hitta dina smaker. Gillar du mer sälta, sötma, syra så är det bara köra!

I med rivna kålrabbi och morot och banka till lite lätt å vänd rund med hjälp av en sked så att smakerna blandas. Banka inte ihjäl grönsakerna så att de slaknar…

Garnera med jordnötter, Servera med grillad kyckling och sticky rice!

 

Kålrabbi somtum från igår kväll (hade inte long bean/haricovert, torkade räkor eller jordnötter)

(null)

IMG_2519.JPG

(null)

(null)

(null)

(null)

En kommentar om “Kålrabbi Somtum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge