Kålrabbi Somtum

Lästid: 3 min

Jag har idag ägnat mig åt Kålrabbi och Somtum som ni kanske har märkt. Och varför inte göra Somtum med kålrabbi? Prova nåt nytt liksom!

I som tum så har man som regel grön papaya men det är så himladyrt i Sverige då det kan kosta upp till 90kr/kg. I Thailand kan man äta somtum dagligen för 5kr eller nåt beror på var man äter det. Kolrabbi är en jättebra ersättning om någon vill prova. Det är också billigare. Jag köpte 2 små kålrabbi för 25kr och de kostade 29kr/kg på Coop. Ni kan läsa vad jag publicerade idag om kålrabbi här och somtum här! 🙂

En liten kålrabbi på ca 250 g räcker till 2-4 portioner beror på hur mycket du väljer att ha i din rätt, med mer eller mindre rivna kålrabbi.

 

Somtum Thai med kålrabbi

Ingredienser

1 näve kålrabbi, rivna
1 mindre näve morot, rivnn
Körsbärstomater, delade
Long bean/haricivert, stavar
1 klyfta vitlök
2-3 st chilifrukt (som du vill)
1 msk fisksås, saft av lime och palmsocker
(Torkade räkor)
Jordnötter, garnering

 

Mortla vitlök och chili lätt, i med palmsocker och fortsätt mortla. Smaksätt dressingen med fisksås och lime ev mer palmsocker.

Hitta dina smaker. Gillar du mer sälta, sötma, syra så är det bara köra!

I med rivna kålrabbi och morot och banka till lite lätt å vänd rund med hjälp av en sked så att smakerna blandas. Banka inte ihjäl grönsakerna så att de slaknar…

Garnera med jordnötter, Servera med grillad kyckling och sticky rice!

 

Kålrabbi somtum från igår kväll (hade inte long bean/haricovert, torkade räkor eller jordnötter)

(null)

IMG_2519.JPG

(null)

(null)

(null)

(null)

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge