Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kalas söndag

Lästid: 3 min

Att ha eller inte ha kalas har det varit en återkommande fråga. Vill man, orka man och har man budget? Vi skippade “det stora kalaset” nu men firar i tre dagar istället. Det hade vi inte planerat och det bara blivit så. Vi skjuter upp kalaset till sommaren med våra vänner och barnens vänner. Vi vill kunna släppa ut barnen när det är lite varmare ute. Vi kör en grillfest istället och barnen får härja fritt i prinsessor eller pirater som de vill.

Tilda har inte haft något kalas. När hon fyllde 1 år firade vi på ett lyxhotell på Koh Chang där vi bodde i 3 nätter. Vi beställde in en tårtbit av varje tårta som hotells café hade. När Tilda fyllde 2 år så firade hon hemma med familjen plus farmor, farfar och farbrors familj. På Tildas 3 års dag så blev det också litet kalas men utan mamma men jag kom ju hem med den bästa presenten, en levande bebis.

Tilda fick inget prinsessdukning och detta påpekade hon med “men jag ville ju ha prinsessor…”. Vi pratade och hon blev inte jättebesviken.

I söndag fick Tilda och Prim fira tillsammans för första gången. Vi valde att fira med familjen som nu av en tradition och alla kunde inte vara med så det blev ett litet men mysigt kalas. Prim verkade inte bry sig så mycket och hon är ju så liten men jag är säker på att hon kommer att prata om det när hon har sett bilderna som Tilda har gjort nu i 2-3 år. Tilda brukar inleda meningar med “mamma, kommer du ihåg det…JAG kommer ihåg…”.

Måns hade bakat en jättegod jordgubbstårta som Tilda beställde…

Vi har verkligen inte gjort större sak av det här med att ha ett stort kalas. Ingen cake-smashing och ståhej utöver det vanliga på Prims 1 års dag (som man kan se i  många andra bloggar och Instagram). Inget pik över någon så jag hoppas ingen tar illa upp nu. Javisst blir det fint och kul att ha i bilder men man får ju leva i nuet också och inte ligga sömnlös av tankarna om hur “den perfekta kalaset” ska vara. Så stressig men gillar man att pyssla och har tid eller ork så absolut. Rock on!

Men tror mig också, jag hade planer i månader och spenderat timmar av att hitta de perfekt saker och dekorationer på Ebay. Det skulle vara minst 50-tals av rosa ballonger, kalas-set med prinsessmotiv, baka en tårta och massa gott, inbjudningskort som ska skickas och måste tänka stenhård på vilka som skall bjudas in. Men mycket annat kom emellan. Dagligen pratade Tilda om att ha kalas, ett prinsesskalas och undrade om hon fick bjuda någon. Visst, gör jag ett stort kalas så ska det vara för barnens skulle och inte för bloggen. Jag vill inte hetsa upp det som redan är en hets och hetsen av att inte vilja vara sämre än andra. Har jag fel? Ibland orkar man bara inte. Barnen kommer uppskatta mer när de växer upp.

Utslagna efter att gästerna hade gått, en hård kalasdag för systrarna…

Tilda fyller ju 4 år idag och hon har tagit allt uppmärksamhet när det kom till kalas och presenter. Hon vet mer nu och hon vet verkligen vad hon vill och vill ha. Ibland kan jag tycka att jag har uppfostrat henne till en bratz och att hon är så otacksam. Sedan är hon bara barn men vi måste sätta stopp på hennes ha-begär och dagliga önskemål. Tilda vet nog att hon kommer nästan alltid att få fira sin födelsedag tillsammans med sin lilla syster. Igår frågade Tilda om vi inte skulle också ha kalas för Prim. Hon förstod inte att det var också för Prim i och med Tilda fick bestämma det mesta.

Jag tror inte att det kommer vara mer sparsamt om de får ha födelsedagsfirandet samma dag. Vi kommer förmodligen fira barnen minst två dagar i rad eller så reser vi någonstans. Vet ju hur det brukar bli 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Kalas söndag

  1. När barnen e så pass små så bryr dom sig egentligen inte om servetterna matchar plast muggarna och plast tallrikarna. Egentligen vill dom ha kul! Och som barn kan man ha kul hur som helst och hur lätt som helst så i slut ändan behöver man inte stressa sig i onödan! Vi ska ordna ett 2 års kalas för Belle i september…för att hon ska kunna ha kul! Tänkte hållas ute med grillkorv med bröd och en massa lekar för barn som skattjakt o sånt. Och föräldrarna e välkomna bara dom hjälper till eller håller sig i bakgrunden! Jag hatar att gå på ett barn kalas där vuxna tar över festen! Vuxna liksom bara sitter där och dricker och äter sig mätta medan alla barn springer runt huller om buller utan mål i livet!?

    1. Men eller hur! Tilda blev ju lite besviken när hon inte fick dukningen som på en bild hon hade sett med prinsessor. Därför ska hon inte få bestämma mer haha! Eller inte få se något i för väg och det får bli en överraskning. När man låter de bestämma så mycket… ger de ett finger så tar de hela handen liksom ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge