Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kalas igår

Lästid: 1 min

Lite sent med uppdateringen för vi har en hyperaktiv snoris och hostig Vilding hemma.

Kalas igår ja. På Smällen – Emmas Jair hade födelsedagskalas. Mi casa su casa stuk, det gillar jag… I alla fall när det är i köket jag jag fick rota runt själv haha. Som vanligt så kunde jag inte bara vara, bara komma som gäst. Jag gjorde Pao de queijo (ostbollar på tapiokamjöl) till kalaset och för att inget skulle få fel testkörde jag i onsdags och nån timme innan. Kan aldrig lita på recept och för en gångs skulle följde jag faktiskt ett recept och ändå var det nåt fel, konsistensen var fel, för lös så jag fick ändra på ett och annat. Lyckligtvis så tyckte brassarna att ostbollarna smakade som i Brasilien. Bra betyg med andra ord. Gjorde även Blue Hawaiian drinken, giftigt gott.

Festen gick lugn till. Alla var glada och barnen lekte bra tillsammans. Tilda tömde Lucas leksakslådan hehe.

Här kommer bilderna från festen, de flesta är mina.
IMG_0753.JPG

Värdsparet och Lucas

IMG_0751.JPG

Baren…där det bjöd på caipirinha av Jair och jag var med ett hörn och gjorde drinkar med kokosmjölk och Creme de bananes å Blue Caracao.

IMG_0750.JPG

Tilltugg med mina pao de queijo (ostbollat som blev platta), crocketter och mini pajer från Jairs vän. Jair gjorde goda tryfflar och de vita kände jag direkt att det var kondenserad mjölk och kokosflingor å smör! De är “små kyssar” och lätta att göra.

IMG_0752.JPG
Barnen hade kul…

IMG_0754.JPG
De vuxna hade också kul… Spelade “drinking game” med Dominos. Jag spelade inte men det var verkligen längesen för jag älskade att spela dominos som barn.

Thailand och Brasilien har många likheter har jag upptäckt och i alla fall när det kommer till maten.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Kalas igår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge