Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Julpyssel & Liseberg

Lästid: 2 min

I helgen blev det mycket julpyssel här hemma och ett spontant besök på Jul på Liseberg.

Julpyssel

Jag har äntligen bakat ut mina frön som hade samlat på mig i en stor 4L påse. Det blev två plåtar fröknäcke med polenta och oregano. Jag hade lite mycket frö eller majsmjöl så den andra plåten hade jag i 2 msk fiberhusk som band ihop smeten lite bättre.

Måns bakade också massor. Det blev ett pepparkakahus, saffransbiscotti med mandlar och så pillade han med TRILLINGNÖTTER! Nötterna har jag i alla fall inte rört så de kommer att finnas kvar till julen haha!

LÄS MER: Recept på Rödbetsfröknäcke med havssalt och fänkålsfrö

Jul på Liseberg 2017

Gaaaah svinkallt var det, tror det var -4 grader igår som lägst och Tilda ville aldrig gå hem. Mina fötter och händer var frusna trots att vi var rejäl påklädda. Ett par termobyxor på hade varit smartast. Prim ville bara sitta i vagnen men jag förstod henne. Det var ju varmt och skönt att bli omstoppad.

Tilda fick springa runt i Kaninhuset och sen köpte vi varmchoklad gjorda på Valrhona och en jättekanelbulle. Vi tog den lilla familjemenyn med 2 vuxen och 1 barn plus en stor bulle för 129kr. Det var då gott med varmchoklad så vi köpte Lindt choklad med chili och 70% mörk som vi ska sen göra. Men Valrhona choklad är godast! ?

Pepparkakshus

Väl hemma igen vid kl.18 satte Måns igång med korv och mos till middagen medan jag började med att pynta pepparkakshuset. Jag blev förbannad när ALLA skulle vara med och pilla på huset. Måns förstörde min kristyr som var perfekt genom att blandade i lite mer vatten så den blev lös. Tilda och Prim kom med varsin stol och klättrade upp. Tilda ville hjälpa till med att sätta dit Smarties och Prim ville bara sno dem.

Den ena sidan av taket blev klar i alla fall. Måns fick lägga upp pepparkakshuset på hatthyllan så att Prim inte skulle pilla loss Smarties. Och Måns undrade varför jag inte köpt Nonstops i stället för Smarties. Gaaaah för jag hittade inte Nonstops. Prim tog en tugga av dörren till huset också…

Idag tänker jag grönkålschips och det är ju så himla gott. Jag brukar äta en plåt med sånn på noll tid!

Gillar du fröknäcke och grönkålschip?

Har du tips på andra goda snacks som bara du inte kan sluta äta mer av?

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Julpyssel & Liseberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge