Hoppas att du har haft en bra julledighet om du var ledig.

Vi spenderade julen i Funäsdalen även i år med Måns familj och alla hans tre syskon plus respektiv och barnen var med. Tänk dig Måns mammas fjällstuga med 8 bäddar men vi var 10 vuxna och 5 barn i åldrar ett till fem år. Det blev en extra stuga som Måns mamma hyrde i stugbyn och vår stuga var bara 5 min att gå till. Det kostade 6000kr för en vecka under högsäsong/ julvecka. I stugan finns det 5 bäddar och det är självhushållning men det mesta finns.

Alla åkte hem igår så vi packade också men bestämde tillslut att stanna en dag till i och med vi har vår stuga till söndag.

Vi spenderade dagen med att dra barnen på snowracern ner till byn för att fika och promenerade hem igen.

Det blev hämtpizza framför På Spåret.


Så var har vi gjort här i Funäsdalen?

Mycket syskon och kusinhäng!

Jag lagade mat på juldagen och det blev en 4,2kg kalkon. Sedan åt vi julmat i tre dagar ? Jag saknade faktiskt grisfötter men bara gelén hehe. Missade att ta bilder på Julmaten och kalkonen innan trancheringen.

Jag hann koka dessa små brasilianska bon bon också 🙂 Gjorde smaker av caramel, kakao och kokos.


Tomten!

En av höjdpunkterna var såklart att barnen väntade på tomten och Penny stod mycket stilla men förväntansfull på att Tomten skulle ge henne ett paket.


Skidskola

De äldre barnen gick i skidskolan i tre dagar. De började på julafton och körde 1,5tim per dag.

Tilda rules i lilla skidbacken!

Jag var med och tittade på Tilda första dagen när hon skulle åka med kusinerna Berra och Phille.

Papporna tog på sig sina skidor och assisterade men Rasmus, den unga superduktiga skidläraren fixade 5 barn själv i backen så dag 2 och 3 gick också bra även jag inte var med och kollade.

I förrgår ville Tilda åka mera skidor så vi hyrde utrustningen en extra dag. Penny och jag körde snowracern.

Det kostade 350kr för pjäxor, skidor och hjälm för 3 dagar. Först ville Måns köpa men sedan blev det att vi hyrde. Det är ingen idé att köpa på sig allting för ett barn i och med vi inte visst om hon ens skulle vilja stå på skidorna. Det var alltid något fel liksom och Tilda var bestämd att hon ville ha lila pjäxor. Det fanns såklart inte att hyra. Hon klagade inte så mycket även hon var lite tjurig men i skidbacken så var det vara skratt hela tiden så hon trivdes där. Dock klarade inte hennes Nordbjörn overall jag köpte på Jollyroom snölekar så sömmen i baken har typ spruckit. Den köpte jag förra vinter men ändå.


Nu åker vi hemåt med ett stop i Mora för lunch!