img_0621

Jonas Crambys “slarviga” Biscuits 

Lästid: 1 min

God morgon! Måns är duktig han! Det är ofta att han slänger ihop lite deg och gör frukostbullar. Här blev det Biscuits á la Jonas Cramby ur boken Mackor. De är lätta att göra och går ganska fort. De påminner om en mix av scones och muffins.

Recept – “slarviga” Biscuits, 4st. 

5 dl vetemjöl special
1 krm bikarbonat
1 tsk salt
100g kallt smör
2 1/2 dl filmjölk

(Enl boken är dessa bullar slarviga bullar, så det är lika bra att låta ett barn göra dem ?)

1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda torra ingredienserna. Skär smöret i tärningar och blanda med mjölet tills det liknar smuldeg gjord av ett barn. Bäst att köra i matberedare då det är mindre risk att smöret smälter.

2. I med filen, rör snabbt runt. “Enl. JC blir Biscuits bättre ju slarvigare man är ?)

3. Lägg upp den väldigt kladdiga degen på ett mjölat bord, platta försiktig ut den med mjölat händer. KAVLA INTE! Vik, platt, vik och platt några gånger och sist till 3-4 cm tjocklek. Använt något runt till att stanna ut 4 fina Biscuits.

4. Baka mitt i ugnen 10-12 min till Biscuits blir gyllenbruna.

Njut med smör, ost, marmelad eller varför inte kör Egg Benedict!

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge