Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Jonas Crambys “slarviga” Biscuits 

Jonas Crambys “slarviga” Biscuits 
Lästid: 1 min

God morgon! Måns är duktig han! Det är ofta att han slänger ihop lite deg och gör frukostbullar. Här blev det Biscuits á la Jonas Cramby ur boken Mackor. De är lätta att göra och går ganska fort. De påminner om en mix av scones och muffins.

Recept – “slarviga” Biscuits, 4st. 

5 dl vetemjöl special
1 krm bikarbonat
1 tsk salt
100g kallt smör
2 1/2 dl filmjölk

(Enl boken är dessa bullar slarviga bullar, så det är lika bra att låta ett barn göra dem ?)

1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda torra ingredienserna. Skär smöret i tärningar och blanda med mjölet tills det liknar smuldeg gjord av ett barn. Bäst att köra i matberedare då det är mindre risk att smöret smälter.

2. I med filen, rör snabbt runt. “Enl. JC blir Biscuits bättre ju slarvigare man är ?)

3. Lägg upp den väldigt kladdiga degen på ett mjölat bord, platta försiktig ut den med mjölat händer. KAVLA INTE! Vik, platt, vik och platt några gånger och sist till 3-4 cm tjocklek. Använt något runt till att stanna ut 4 fina Biscuits.

4. Baka mitt i ugnen 10-12 min till Biscuits blir gyllenbruna.

Njut med smör, ost, marmelad eller varför inte kör Egg Benedict!

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Jonas Crambys “slarviga” Biscuits 

  1. Såååå gott! Funkar det bra att äta dom dagen efter också eller ska det helst vara nybakat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge