Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

John Blund wasn’t here

Lästid: 1 min

Tilda somnade i bärselen på min rygg. Att hon kämpade emot att sova trots att hon var jättetrött och somnig. Varje gång hon slumrade till så ryckte hon upp sig själv eller stod på alla fyra och grät. Den här helgen har hon verkligen blivit duktig på att stå upp om hon har något hon kan dra sig upp med. Tur att vi har en gnagskydd som vi fick med när jag köpte sängen, för hon stod och gnagade när pappa Måns skulle natta henne. Förutom att hon är duktig på att stå så har hon ett nytt ord också…nejnejnejnejnej! Lätt att komma ihåg när jag går runt och tala om för henne nejnejnejnejnej hela dagarna.

Inget hjälpte ikväll för att hon skulle somna och det sista jag gjorde var att plocka fram bärselen. Vi kan alltid lita på vår bruna Pognae. Så fort jag tar fram den så blir Tilda pigg å glad och splattlade, och hon visste precis vad som skulle hända näst….åka på mamma, dra lite på hennes nackhår å nyper henne hårt i överarmen. Hon somnade efter en stund av gnäll och försökte dessutom slita sig loss. Men hon somnade tillslut. Att hon orkade…

Det känns inte som att nattningsrutiner skulle funka nu. Hon kommer att sova och vakna på olika platser när vi reser. Hon är aktiv på dagarna men superpigg och vill leka på kvällarna. Vi har slutat ge henne kvällsbad men lika pigg där. Tips eller förslag, någon?

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer om “John Blund wasn’t here

 1. Hmm svårt det där. Man kan ju ha något som förknippas
  Med sömn trots att man reser o bor på olika ställen.min lilla vaknar titt som tätt sedan hon var 3-4månader. Vi kör stenhårt på rutiner men ändå massor med uppvak. 10 gånger under nätterna.. Plus att hon har varit väldigt aktiv sen hon var liten. Kryper sedan 6månaders ålder o ställe sig upp. Sover endast 30 min exakt vid dagssömnen. Så jag är jättetrött på kvällarna, morgnarna ,ja hela dagarna. Hon kanske måste lägga sig tidigare och är övertrött då ni lägger henne?

 2. Hmm svårt det där. Man kan ju ha något som förknippas
  Med sömn trots att man reser o bor på olika ställen.min lilla vaknar titt som tätt sedan hon var 3-4månader. Vi kör stenhårt på rutiner men ändå massor med uppvak. 10 gånger under nätterna.. Plus att hon har varit väldigt aktiv sen hon var liten. Kryper sedan 6månaders ålder o ställe sig upp. Sover endast 30 min exakt vid dagssömnen. Så jag är jättetrött på kvällarna, morgnarna ,ja hela dagarna. Hon kanske måste lägga sig tidigare och är övertrött då ni lägger henne?

  1. Hon börjde bli så här när vi ställde om klockan bakåt! Hon brukade somna runt kl.21 men istf kl.20 när vi ställde om så blev det kl.22-23, jättekontigt. Hon blev ju övertrött i längden. Att hon inte kunde bara lägga sig och sov men om hon vaknar under natten och får lite vatten så kan hon bara vända rygga mot en och somnar om. Hon är nu rädd så fort vi går mot hennes säng och lägger henne. Det här med 5 min regel har funkat i början och det kanske gjorde att hon blev rädd för att sova själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge