Jobba utomlands eller starta eget?

Lästid: 1 min

Jag verkar har maxotur när det kommer till jobb och att hitta å få ett jobb trots mina meriter och vad jag kan. När jag väl jobbar så är det 150% och bangar inte för att kavla upp armarna och rycka in eller skita ner mig. Ändå har jag blivit blåst många gånger om.

Jag har lärt mig att, ska man jobba med svenskar och i Sverige så kan man inte göra för mycket, man ska inte sticka ut, ska inte jobba övertid än vad som sägs för du får inte en krona extra även du tyckte att dina kollegor “satt i skiten” upp till halsen och företaget var under bemannade.

Jobba utomlands har jag provat ett antal gånger… Mallorca, Bangkok och i en pytte liten by i Wales. Allt detta var inom hotell och restaurang. Det var också många upplevelse… och många osunda vanor efter jobbet och ensamhet.

Så vad nu då?
Jobba utomlands igen för att jag inte kan få ett jobb i Göteborg?

Starta nåt eget? Tanken har slagit mig måååånga gånger. Att start ett litet restaurang är inte helt fel med tanken på vad jag kan men man blir fast i sitt eget. Det är så vad det är med allt som är ens eget… Ett extra barn att sköta och vårda. Idén finns ju. Kapital saknas.

Får se hur jag gör…

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge