I förrigår skrev jag att jag skulle testa Cruiteds granskningstjänst av CV och personligt brev, läs här! De gör även granskning av LinkedIn profiler och det är en hel ny tjänst de erbjuder men jag måste jobba lite mer med min LI-profil.

Vill ni veta just om LI-profilgranskning kan ni kika in på PåSmällen Emma – “LinkedIn granskning med Cruited“. Hon fick tydligen ett nytt jobberbjudande inom 3 dagar efter att hon hade följt Cruiteds rekommendationer!

 

Jag laddade genast upp både mitt CV och PB (pdf filer) på Cruited.com och tog de som jag använde för att söka jobbet som resebokare för Poolias kund, som jag inte hört något om. Någon timme senare samma dan fick jag ett mail om att mitt CV och PB var under granskning och 4-5 tim senare var de klara och jag kunde logga in och läsa analysen och resultatet!

På mindre än 24 timmar fick jag tillbaka både ris och ros plus många relevanta tips på hur jag kan förbättra, bör tänka och ändra på i mitt CV och Personligt brev. Analysen var mycket proffsig och det kändes att det fanns en fysisk person som har tagit tid på att analysera mitt CV och PB och talade direkt till mig.

Det var verkligen spännande att få analysen och mycket kunde jag hålla med. Det var lätt att förstå och rak på sak, kan kännas som en käftsmäll men det var bara bra! Cruited använder sig av något som heter cScore och 108 faktorer när de gjorde analysen. I de resultat och betyg jag fick kändes att de har jobbat mycket med de flesta “problem” i detaljer utifrån vad de hade att gå efter i mitt CV och PB.

Här nedan visar jag resultat på mitt CV och PB, som jag har gjort i kollage. Jag visar endast betygen på det hela men också delbetyg på de saker Cruited har valt att jag borde fokusera på och vad som var mest bra. Analysen var lagom lång men inte så kul för er att läsa tror jag eftersom ni har inte sett mitt cv eller pb. Kan i alla fall berätta att under varje mätare så fick jag 2-4 tips och råd inklusiv förklaring samt exempel på hur jag skulle kunna fixa till i mitt CV och PB.

Nu blev bilderna lite siuddiga men klicka på de för att förstora!

image

Icke relevant och riktad CV? jag hade plockat bort massor med jobb som jag trodde inte var relevanta för jobb som resebokare, ändå fick jag det låga betyget MEN det är en chansning, alltid. Det beror ju på hur arbetsgivaren ser på det. Så tipsen till mig var bl.a. Att bekriva mer om de jobben jag har gjort och t ex inte bara mina arbetsuppgifter jag har haft.

 

CScore resultat av mitt personligt brev

image

Mitt dåliga betyg i PB: Jag sökte ju jobbet på ett bemanningsföretag och ska sedan sitta hos en kund om jag skulle få jobbet. DET har jag inte fått något råd om hur jag borde skriva osv. Jag fick ett dålig resultat på 35 /100 för att jag fokuserade inte så mycket på arbetsgivarens företag och behov. Det där var inte helt lätt för mig att skriva och inte för Cruited att veta/gissa eftersom jag inte visste vilket företag jag skulle jobba för. Så borde jag har skrivit Poolia eller kunden som jag kunde gissa att det var AstraZenica?

 

image

 

 

image

Slutsats: jag är mycket nöjd med Cruited. Och jag kommer att förbättra mitt CV och PB efter de tips och råd jag har fått. Sedan ska jag skicka in de för granskning igen och hoppas på bättre resultat!

Wooohaa! Det blev ett långt inlägg men…

Har ni några frågor/funderingar kring detta inlägg eller vill veta mer så kommentera nedan 🙂