Har ni någon gång skrivit ett CV och Personligt brev?

Alla har inte gjort det. Alla har inte behövt göra det. Alla söker kanske inte den typen av jobb som jag, som kräver att man skickar in sitt CV och personligt brev (PB).

Hur många gånger har man/jag inte googlat på t ex “Så skriver du ett vinnande CV”. Alla säger samma sak. Att man bör anpassa sitt CV efter det jobb man söker. Det är ju inte alltid lätt. Hur vet man då att man har gjort allting “rätt”? Jag kan säga att ALLA arbetsgivare LÄSER INTE CV och PB. Det gjorde inte jag i alla fall när jag fick göra en rekrytering. Det gäller att sticka ut och ha med relevanta info och anpassar sitt CV och PB efter jobbannonsen och företaget man vill jobba med.

Hur många låter vänner, familjemedlem eller någon annan som man litar på dubbelkolla å korrekturläsa ens CV och PB? Jo, det bör man göra.

Vad kan det bero på, att mitt CV o PB som har funkat, inte funkar på senare tid när jag söker jobb?

Ibland undrar jag också, jag har erfarenhet, kunskap, är en fena på datorer och kan anpassa mig eller lära mig fort om något jag inte kan MEN… vad är det då? Mitt namn och mitt utseende? Kostar jag för mycket? Det är inte ovanligt att man anställer okunniga och yngre som kostar mindre som någon kollega får lära upp…

Det är bara stor konkurrens på arbetsmarknaden å det finns inte hur mycket jobb som helst inom det jag vill jobba med.

Varför skriver jag detta. Jag känner mig lite rostig i att skriva CV och PB även jag har gjort det säkert 100 gånger.

Hur många sitter och slipar på sitt CV och PB just nu?

 

*Uppdatering – Se även nästa inlägg “Maximera chans att få jobbet!?”, klicka här!