Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Jennys matblogg – pad thai?

Lästid: 2 min

Lagom till middag… Nu kommer jag här igen och ni kanske tycker att jag verkar bitter och kritiserar tv-kändiskockar då och då. Jag tycker i alla fall att är man känd eller stor inom matvärlden och ska inspirerar så är det väl inte så mycket att begära – att laga till en nationalmaträtt på “rätt sätt” och använda de ingredienserna som är kännetecknen för den maträtten. Minns ni att jag skrev om Tinas Tom Kha gai – utan Kha?


Följer ni Jennys matblogg, som är en av Sveriges största matblogg? 

Jag hittade hennes blogg förra året och det var när hon låg på en bloggportal innan hon flyttade till en egen domän. Hon har fina bilder som en matbloggare bör ha och hon bakar mer än vad jag gör plus att hon har en hord av recept.

I alla fall, då hade Jenny varit i Thailand och hon hade säkert varit där några gånger och blev förälskad i Pad thai som många. Hon kom hem och brasade till en Pad thai och skrev receptet på “Pad thai – bästa recept jag har prövat“. För mig så såg maträtten ut som vilken nudelrätt som helst med en limeklyfta och hackade nötter, en förenklad version och det är absolut inget fel att byta ut till cashewnötter för det gör många, även vi thai då cashewnötter är dyra och anses vara “lyxigare”.

Jag förstår att Jenny provade sig fram för att hitta smakerna men det var vilseledande att kalla maträtten för Pad thai… och inte typ “Pad thai smaker” eller något annat. Även i Thailand så finns det flera varianter av Pad thai men man kan känna igen maträtten utan att säga att det är en Pad thai. Ni förstår mig?

Jag lämnade en kommenter med något som “kom gärna till mig så kan jag visa dig äkta Pad thai 🙂 “. Nu kommer jag inte ihåg de exakta orden men jag vet att det var kort och jag menade det på riktigt. Verkade jag dryg? Jenny publicerade aldrig min kommentar. Jepp. Vem vill ha ett troll som antydde att det där var inte Pad thai kan jag tänka mig.

Jag säger det igen. Alla er får jättegärna laga till maträtten som ni vill och jag menar inte bara Pad thai men jag visar er gärna hur om jag kan maträtten såklart, och om ni vill ha det på riktig och vill få in smakerna med eller utan short cut… därför är vissa av mina recept och särskilt om just thaimat lite långa men jag förklarar gärna med bilder också. Det kan verka lite omständigt MEN jag kan bekräfta att jag har fått fina kommentarer från läsarna som har testat mina recept och just Pad thai var de jättenöjda med.

Så visst, boka in en lektion eller två Hos mig. Inget skryt eller vill verka kaxig här alltså. Jag själv lär mig hela tiden och jag vet att det finns väldig många duktiga hemmakockar därute som kan laga till något som jag inte kan. MEN jag vill aldrig publicera något som inte alls är äkta eller autentiska. Lite tröttsamt att kalla allting för thaikäk så fort det innehåller kokosmjölk, koriander, lime eller jordnötter.

Jag letar absolut inte fel på någon eller försöker få uppmärksamhet men jag vill uppmärkasamma! Det är bara när jag råkar se något sådan som retar gallfeber på mig och när det är en kändis och “kändis”. Detta inlägget har jag funderat på ett bra tag.

Jenny är välkommen hem till oss för min Pad thai…Mat-Tina och Lisa Lemke också för lite Tom Kha!

(Bilder: Jennysmatblogg.nu)

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Jennys matblogg – pad thai?

  1. Jag läser hennes blogg men skrattar alltid lite gott åt hennes “thai”-recept 😉 intressant att hon modererade din kommentar!

    1. Ja hehe… just detta inlägg har jag tänkt länge. Är man “stor” eller känd så bör man ju lägga lite manken på att göra “rätt” för sig eller ta reda på lite fakta. Skriver man t ex Pad thai så tror ju folk som inte vet att det ska vara så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge