Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Jelly-mousse floating island

Lästid: 2 min

Nu är jag också med i Kockens “vit chokladmousse” tävling där man ska visa med bild hur man avnjuter sin v-mousse. Ok det är inte svårt att vispa ihop en RIKTIG mousse men det var bara 1 bild man fick skicka in och förpackningen måste synas med i bilden.

Efter mycket om och men å jag hade mycket i huvudet…eller ja mycket mitt barskåp så jag hade tänkt mer Baileyspannacotta eller white russian med en stor klick mousse som topping plus chokladstänger å nötter men jag tog det jag tänkte från början…. Dallrande jelly med mousse! jag älskade jelly/gelé som barn…inte gelé som i Sverige… Ska vara typ JellO!

Moussen var mer som maräng innan den fick stå sig i kylen. Det fann små-små vitchokladssmulor och färgen var vetkligen kritvit! En förpackning innehåller 2 x 2 port, alltså varför inte 1 påse med 4port på en gång för man skulle ändå hälla i båda påsarna i 2.5dl mjölk.

Idag kl.11:59 är det senast man kan skicka in sitt tävlingsbidrag. Snackar om sista minuten…

#kockensdessert på Instagram

Fläderbärsjelly – vitchoklad mousse med limezest och rostade mandelflingor! 

En floating island?

image

Recept på fläderbärsjellyn: 2dl fläderbärskoncentrat + 2 gelatinsblad

Lägg gelatinsbladen direkt i fläderbärskoncentratet och hetta upp vätskan. När gelatinet har löst upp, låt svalna och gjup i glas eller skål som du vill. Öka gelatinet om du vill ha en fastare jelly. Min var precis lagom dallrig 🙂

Det tog verkligen tid att pimpa och mecka med den, för att få rätt ljus, vinklar osv. Svårt när en liten bebis vill hoppa upp i famnen hela tiden eller skrek så att jag tappade koncentrationen. Tilda höll ju på att somna runt 8-tiden men hon ville sen komma upp och leka, pilla å grejar med allt. Hon var jättetrött men spände upp ögonen varje gång hon slumlade till. När klockan passarade midnatt så fick jag nog efter att hon fick tag på boken “knacka på” och började bläddra å knackade på bilderna som en dörr på. Det slutade med att jag tog ut henne till tv-rummet och hon fick inte hoppa ner så fort hon höll på somna. Värst va hon bråkade mycket med oss idag! Hon somnade 10 min senare då var klockan 00:20.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge