I söndag åkte vi till Tingstad och shoppade loss lite, sedan kollade vi in Axfood Snabbgross.

Jag var ute efter nya halkfria arbetsskor men upptäckte att det är mycket billigare på Zalando eller Footway även det inte är pga Blackweek (så mycket köphets det är nu…) plus att Tingstad hade inte min storlek. Inget akut. Sedan kollade jag efter vinprovningsglas. Dojor och glas var min mission.

Kom hem med noll glas

Eftersom jag ville ha en viss typ och det fannas inte så mycket att välja bland de ”billiga” alternativen. Man brukar prata om ISO-glas som är internationell godkänd för vinprovning. Det är standardglas som jag hade när jag gick vinutbildningen. Nu har jag inte många av dessa glas kvar och ändå har de varit med i typ 12 år haha.

Svårt att hitta fina men billiga glas. Vill inte ha kristalglas som folk… eller jag själv kan råka slå sönder eller bryta av glasfoten för de har smala ”ben”. Jag gillar inte heller när ett vinglas har tjockare ring upp till. De flesta billigare vinglas har det, har du funderat på det? Plus att de är tjocka.

Hittade glas på Snabbgross och tja… de var stora som 55cl. En standard ISO-glas är på 21,5cl och när du provar vin så har du 5cl i glaset.

Man tror att glas påverkar vinet. Därför Orrefors har fattar att det finns marknaden för just vin och kommit med glas för olika typ av viner. Jag säger att det är lite bullshit eftersom ju större glas du har destu mer frigör du aromen mm. på vinet. Men det gör inget att ha snygga glas men man måste inte ha ett viss glas för en viss druva liksom. Du förstår.


Tips! Vill du ha en privat matlagningskurs eller vinprovning hemma? Kanske med tjejgänget en fredagskväll? Du hittar mig i Göteborg, och ett mail bort om du vill boka mig 🙂