Vi har haft tjuvbadare igen. Förr-förra helgen också då vi inte var hemma. 

Den här gången hörde jag de komma när jag satt uppe i soffan med Prim kl.1 och försökte få henne att somna. Jag hörde först tjejröster ute på gården och sedan blev det högljudd av gap och skratt. Jag kikade ut och kollade efter men såg ingen på gården, då hade de redan hoppat i spa-badet. Låset och kedjan var kvar och de lyfte bars över ens halvan sv locket. Vår brf ska sätta in en grind, det måste ske snart liksom. 

Plikten kallade kände jag. Jag tog på mig flip-flops och koftan, taskade ut i kylan efter att jag lade Prim i sängen. Jag gick raka vägen ut genom altanen och när de såg mig komma stannande de upp lite. Deras miner var ”oh shit”.

Jag konfronterade dem. Det visade sig att de hade varit häromdan också och undrade varför ingen sade nåt då! Jag hotade med att ta en bild och skicka ut till alla grannar i vår Fb-grupp som jag är admin för haha! Hotade med att ringa snuten också. Jag var redan hes i två dagar och tappade rösten så jag hade ingen kraft i vad jag sade. De tyckte nog att jag lät som arg kines eller chihuahua. De vet ju nu också var jag bor och de lämnade inte platsen. Mission FAILED. 

Så några grannar hjälpte till efter att jag skrev i vår Fb-grupp. En kom och lyckades köra iväg dem. Ett par i huset mittemot kom ut på balkongen och supportade (och för att röka och säkert blängde på de också) och gick sedan in efter att tjuvbadarna lämnade platsen. Prim hade vaknat igen så vi satt i mörkret och kollade på. Vilket samarbete! 🙂 

Detta hände kl.1 och tjuvbadarna hann bada i ca 1 tim. De andra gånger har varit att olika grannar upptäckte tjuvbadarna oftast 5-6 morgonen och dessutom på en vardag. Folk kommer hit och kröka och ha det trevlig på en vardag när alla vi sover liksom. 

Det måste bli en sanering igen för ingen vågar bada efter alla tjuvbadare vi har haft. Tror att sist var det 5 pers i badet och massa alkohol har alla haft med sig. 

Vi vet nu i alla fall vem den ena av tjuvbadare är då hon sade adressen. Hon tyckte att hon hade fullkomlig rätt att bada då hon också bor ”här”… alltså i området men der är ju inte samma BRF. Hon bad mig om ursäkt gång på gång när jag påtalade alls punkter som hon sedan skyllde ifrån att hon inte visste om reglerna eller fått info om. 

Man måste ju duscha och skrubba sig innan också, sedan skall rengöringsmedel in före badet och efter. 

Kan man skicka en faktura till deras BRF för rengöringsmedel tro?