Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Jag = extra fröken

Lästid: 3 min

Jag var extra fröken på Tildas dagiset idag. Varför det???

Tilda var hemma sedan i torsdag för hon var sjuk och hade en tandsprickning (Mån trodde att en tand hade spruckit hehe). När hon inte var på dagiset så pratade hon om att “gå till dagis” nästan varje dag och flera gånger per dag. 

Idag var det “yeay” när vi rullade iväg. När vi väl kom dit så ville hon inte ens gå in och ville klättra upp på mig. Jag fick Tilda att vilja gå in till köket och leka med Play-doh tillsammans med de yngre barnen. Jag kollade på klockan och då hade jag varit där i 20 min och suttit med.

Det saknades personal idag. Tildas avdelning fick ta några barn från andra avdelning och de var tre personal på 18 barn tror jag och en sprang mellan avdelningar. Jag satt kvar med fem barn runt bordet och hjälpte till. De sade att det var personalbrist och undrade om jag kunde stanna lite längre, tills de fick tag på någon vikarie. Det gjorde de ju inte. De ringde rektorn, som sade att föräldrarna skulle komma hämta tidigare, i alla fall de som kunde. Det var den enda lösningen…

Jag stannade till lunchen. De undrade om jag ville äta men jag tyckte att Tilda äter bäst utan mig, med mig i närheten skulle hon stolla sig. De sade nej, att det skulle inte gå för de hade så få personal… Så antingen skulle jag vara med och äta med Tilda eller så skulle jag få gå hem med henne. 

Det var inget illa menad men de var stressad över att jag skulle gå. Antingen en extra vuxen eller ett barn mindre…hmmm. De var tacksamma att jag var kvar.

Min tanke är så här. Som de sade så är Tilda DEN ENDA 15-tim barn! Vi betalar för att Tilda skulle få vara på dagiset bara 15-tim. 

Ska jag passa mitt barn som vi har betalat för att vara på dagiset, inklusiv passa andras barn på min tid och bekostnad, bara för att jag KAN vara där? Jag fick ändra mina planer idag för mitt barn behövde mig. 

Vissa barn kände sig bekväma med mig och hade inga problem att sitta i mitt knä eller vara runt mit. Tilda var inte alls svartsjuk och satte med i mitt andra knä vid t ex samlingen. Jag satt med och åt och agerade extra fröken men jag byte inte blöjor på andra barnen. Sedan rullade vi hem för Tilda skulle ändå få vila efter lunchen i vagnen eller leka. Inget fruktstund heller tror jag. Vi kom 9:10 och gick runt 12. 

Borde jag framföra detta för rektorn och förskoleadministrationen att de bör inte fakturera oss för de dagar jag är med pga personalbrist om det nu blir fler gånger… ? De har även höjt avgiften. Är barnen över 3 år så är det väl gratis att vara på förskolan? Varför skulle vi betala mer för att Tilda är yngre och är mindre på förskolan? 

Detta är absolut inget mot personalen. De gjorde så gott de kunde för barnen så jag förstår att de var tacksamma för en extra vuxen i rummet som höll koll. Rektorn och kommunen måste glra något åt detta med personalbrist! 

Alla barnen var nog inne idag, annars har jag bara sett att de var alltid ute även det regnade.   

När Tilda hade ätit klart så sade hon “Tilda vill hem, åka vagn, till pappa, Tilda vill inte vara på dagis”. Hon lekte med allt hon ville och sysselsatte sig bra. När hon blev tillsagd av en fröken…eller snarare att hon inte fick behålla sin mattallrik eftersom hon höll på och stollade sig som vanlig så lät hag fröken agera. Då blev hon lite skygg. Jag var ju där så hon kunde typ “fly”. Hon ser olycklig ut på bilden men den togs efter att hon var jätteledsen när vi kom in. 

2 kommentarer om “Jag = extra fröken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge