Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Jag är slav till min 2 åring

Lästid: 3 min

De senast dagarna har vi haft fullt upp med vildingen Tilda. Hon har testat mitt tålamod på alla sätt. Det mesta har varit typ “jag vill ha nu, nu, nu” eller “vill också ha den, den, den”. Och hon har fått oss springa å göra saker för henne men idag försökte jag sätta stopp.

Jag vill inte säga att vi daltar. Det är mer problem när man är två och när hon inte får av mamna går hon till pappa. Saker hon har gjort innan tyckte pappa att det var kul men i längden…vi lider lite nu. Jag skyller inte på att det var Ms fel. Nu lyssnar hon inte direkt på nån av oss när hon är i sitt esse! Så jag spelar “bad cop” och arg.

Igår har jag låtit henne grina sig snorig igen i säkert en halv timme tills M kom hem. Under tiden hon höll på och hade sig så ville hon ha ett och annat också t ex “papper, papper”, hon ville att jag skulle hämta papper och “mamma torka” torka snor på henne. Nej det gjorde inte jag utan sade att hon fick hämta själv, för att hon har kunnat göra det själv, annars har jag alltid torkat henne. Då blev det ett jädla liv med skrik och gråt å slänga sig på golvet…mer gråt. Å så kunde det hålla på och jag lät henne rulla runt på golvet.

Vid matbordet var det också samma som förr men jag har kört varje gång med att jag tar bort mattallriken om hon kastar grejer omkring sig. Då brukar hon vilja ha tillbaka tallriken efter att jag frågat “vill du äta?”. Det här med mat och att äta är också en jobbigt situation. Hon vill bara ha men äter sällan upp.

Att MAMMA måste hämta, ta, ge eller göra vad det nu kan vara för henne och hon själv bara säger VILL INTE, det är också skit jobbigt. Att jag slavar efter min 2 åring, det är absurt. Hon bossar runt oss.

Två händelser igår. Först var det med frukter till mellanmålet. Hon hade sett hennes kompis äta en banan på skolgårdenvid hämtnng. Sedan pratade hon om “Xxx äta banan” och att hon “vill också ha banan”. Jag sade att mamma har ingen banan och det blev “mamma måste köpa banan” enl. Tilda. Jag hade inget mellanmål med mig till henne så när vi gick förbi en fruktstånd på torget så köpte jag bananer….och persikor…och jordgubbar. Då ville hon ha persika i vagnen och bananen fick hon hemma å hon tog en tugga… Sedan ville hon ha jordgubbar med grädde. Mina jordgubbar med grädde. Jag vet, jag skulle bara ha köpt EN banan och that’s it.

Den andra händelsen var efter frukten. Det var med hennes nya kläder som jag köpte igår på rea, utan henne. Det var T-shirt, byxor och nya fritidsskor. Hon totalvägrade prova nåt av grejerna plus att hon sade “Tilda inte gilla”. Vilken BRATZ! Då blev jag riktig arg och sade att jag skulle slänga dem. Då grinade hon och jag slängde de boktavligen i papperskorgen (allting låg kvar i påsen) bara för att. Sedan tog jag upp grejerna å då stortjutade hon…för att jag tog upp dem. Hon grinade ju för allting och ingenting!

Jag har också sett att hon tränar på att grina och trotsa! Jodå, hon har lärt sig genom Youtube men inte bara det. Igår under tiden hon bölade så gick hon förbi spegeln i hallen och där…där stannade hon, tittade på sig själv medan hon grät sig snorig och tårar droppade. Hon granskade sig själv och hennes sätt att grina, ändrade ansiktsuttrycket lite. Vet inte om ni förstod men för mig så var det tydligt att hon visste precis vad hon gjorde.

Ni tänker säkert “herregud hon är bara två år och ni bråkar”. Trotsålder ja. Jag tänker vara hård mot Tilda när hon håller på så. Jag ger men tar också ifrån henne. Pappa är hennes enda räddning har hon fattat… Å pappa vill vara snäll och hon får väl köra med honom. Jag accepterar inte beteendet det här med att inte vara nöjd med vad hon får och kastar mat. Det finns andra barn i världen som en ens har nåt.

Det märks kanske att jag var arg igår.

IMG_2578.JPG

Hon är smart och kommer på själv hur hon ska göra/lösa saker, det är bara när hon vill att vi ska göra allt åt henne när hon kan själv som jag vägrar. Det har blivit en van och nu är jag hård mot henne. Det här med barnuppfostran…

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Jag är slav till min 2 åring

 1. Team Tilda VS team mamma 555. Vem är Tilda mest likt till sättet?
  En annan historia om bekanter som har en liten pojke på nästan 2 år. När vi såg de sist vägrade pojken att klä på sig och då skrek han “Håll käften mamma” flera ggr! Sen fick vi veta att han även sa “slampa”till sin mamma.
  Jag tror att han fick det från sin pappa…trist!;(

  1. D började så här, att M uppmanade T att säga grejer t mig som t ex MAMMA hämta nom, mamma fixa nom.., sedan började hon själv säga t ex mamma gå till köket, pappa till soffan… Du hör vad jag har att göra med. Nån gång sade M “mamma dum, pappa snäll” och hon började ju med det “mamma dum”. Jag blev arg så klart. Det var inte svårt att pränta in nåt i henne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge