Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ipad arm?

Lästid: 2 min

Crap… Jag tror jag har fått “ipad arm”. Det är som musarm vid mycket användande av en dator. Min ipad arm sitter mest i armbågar dvs mollande värkar i armbågar och stickningar i armar å domningar i händer vid soffsurfning och sängsurfning.

Symtomer:  mycket obehag i armbågarna. Jag ligger ju oftast ner på soffan eller i sänger och håller upp ipaden med ena armen å knappar in med den andra. Jag fick irrande känslor och plötsliga tvångstankar, att jag vill slänga iväg ipaden och måste skaka av mina armar. Ok, tvångstankar? Jo jag var tvungen att släppa och ville verkligen slänga iväg ipaden, gjorde det också i sängen när det kom obehagliga värkar i armbågarna flera gånger å jag ville avsluta gprdagens inlägg så fort hag kunde där i slutet för det blev för obehagligt att fortsätta. Så fort jag klickade på “publicera” så kändes det typ “bort, bort, bort med ipaden!” fort som fan. Det är som irrningar i tänderna, det vill man bara inte ha. Sedan har båda armarna typ tusen nålar eller stickningar å ända ut i fingertopparna fram tills nu! Det är en pina med mollande värk i armarna och domningar i händerna.

Behandling: Det finns övningar man kan göra. Själv försöker jag sträcka ut armarna och öppna å stänga händer. Jag får nog leta upp mina små mjuka bollar som är just till att klämma å träna händerna mot musarm.

Hur många har ipad arm, musarm och SMS-tumme därute? Det är i alla fall vanligare hos kvinnor än män har jag läst efter lite googlandet.

En iArm skulle nog inte hjälpa…

Hittade en lista från PC för Alla (2011): 6 typiska IT-åkommor (Ipad kom ut 2010 men ingen tänkte väl på “ipad arm” då.)

Studentarmbåge. Smärtsam inflammation vid armbågsutskottet. Uppstår vid hård belastning av armbågen, exempelvis när man ligger på mage och stödjer sig på armbågarna.

Musarm. Samlingsnamn för smärta från handlederna upp till nacken. Beror på att man arbetar med musen, utan underarmsstöd och många små ensidiga rörelser som överbelastar muskler, nerver eller senor.

Tennisarmbåge. Smärtsam inflammation i muskelfästena på armbågens utsida. Beror på upprepade, ensidiga rörelser med handleden.

Gorillarm. Värk och trötthet i armen efter långvarig användning av uppåtstående pekskärm.

Gamnacke. Smärtor i nacke, axlar och huvud som beror på att du suttit med kutande rygg, hopdragna axlar och framskjuten haka. Du kan även få en puckel på övre delen av ryggen.

Sms-tumme. Förslitningsskada i tummens leder och muskelatur.

Karpaltunnelsyndrom. Domningar, smärtor och känselbortfall i fingrarna. Beror på överbelastning av handleden, ofta i uppåtvinklat läge.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Ipad arm?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge