Nu är det min tur att bli sjuk…eller känna mig sjuk. Tilda har varit sjuk hela förra veckan och jag har typ klarat över Tildas 10 förkylningar. I Lördag orkade jag ändå brasa ihop en spontan dim sum fest för 2 1/2 personer å blev illamående av Måns kardemummakakor som hade alldeles för mycket kardemumma i.

Inte hans fel men han råkade smälta smöret förra gången han bakade bullar så vi behöll det skirat smöret med kardemumma i. Det blev för mycket för min näsa och huvud. Kardemumma-knock out blev det. Så inget efterrätt i lördag.

Igår blev det värre med huvudvärk och yrsel. Ändå var jag fastbesluten med att göra mina thai klassiska tapioka pärl-dumplings. Det tog en jäkla tid att göra fyllningen, inte hacka allting i maskinen men att allting skulle mogna till sig i stekpannan i lågvärme å karamelliseras. Degen var inga problem och 3 min att ångkoka eller sjuda på spisen. Om tapioka-pärl dumplings kommer senare när jag mår lite bättre. Tog ett bad innan Tilda också fick hoppa i och orkade med Måns dessert med kardemummakakor innan läggdags.

Inte heller så kul att vårda sig själv och en snorig Vilding ensam då Måns är i Oslo å jobbar i 3 dagar. Nu turkisk yogurt med rostade müsli å akacia honung. Även mera honung i acai-blåbär te! Mycket bra för min hals.

(null)