Rice & Chicken

Lästid: 2 min

Middag… Rice & chicken! Kyllingen är inte bränd, det är soja och tomatpuré som blir svart på skinnet 🙂
IMG_5738.JPG

Kycklingen har jag marinerad i en egen hopkok av alla möjlig såser jag hade längst in i mitt såsskafferiet kändes drt som hehe.

Marinaden
1-2 msk Ostronsås
1 dl Svartpepparsås (thai)
1/2 dl Kikoman soja
1 msk Kinesiskt soja
2 msk tomatpuré
4 klyftor vitlök
2-3 stjälkar Bladpersilja (i lösvikt) inkl. stjälkar

Kör allting i en blender. Gnugga sedan in marinaden i kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över resterande av marinaden över kycklingen. Kör kycklingen längst ner i ugnen på 200 grader i 30 min eller tills köttet är vitt och köttsaften är genomskinlig.

Kok riset enl. instruktionen på förpackningen om du är osäker. Jag hare en skvätt rapsolja och 2 buljongtärningar plus 1/2 tsk gurkmeja. Annars saltar jag ALDRIG mitt ris.
IMG_5733.JPG
Köpte nytt ris också hos den indiska butiken på Herkulesgatan. Vi köper alltid basmati även jag är uppvuxen med jasminris. Idag blev det annat ris som heter Sona Masoori Rice, aldrig hört talas om. Frågade gubben/ägaren om riset är som basmati och hans svar var “ris som ris”. Dööh höhö nopp! Det är som Måns brukar säga “vin som vin” när jag varje gång försökte få ur honom vad han tyckte om ett vin. I alla fall…

Basmati är lång smal och Sona Masoori är lite rund och kort. Det är inte heller klibbig som jasmin och basmati kan vara när det är nykokt

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge