Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Rice & Chicken

Lästid: 1 min

Middag… Rice & chicken! Kyllingen är inte bränd, det är soja och tomatpuré som blir svart på skinnet 🙂
IMG_5738.JPG

Kycklingen har jag marinerad i en egen hopkok av alla möjlig såser jag hade längst in i mitt såsskafferiet kändes drt som hehe.

Marinaden
1-2 msk Ostronsås
1 dl Svartpepparsås (thai)
1/2 dl Kikoman soja
1 msk Kinesiskt soja
2 msk tomatpuré
4 klyftor vitlök
2-3 stjälkar Bladpersilja (i lösvikt) inkl. stjälkar

Kör allting i en blender. Gnugga sedan in marinaden i kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över resterande av marinaden över kycklingen. Kör kycklingen längst ner i ugnen på 200 grader i 30 min eller tills köttet är vitt och köttsaften är genomskinlig.

Kok riset enl. instruktionen på förpackningen om du är osäker. Jag hare en skvätt rapsolja och 2 buljongtärningar plus 1/2 tsk gurkmeja. Annars saltar jag ALDRIG mitt ris.
IMG_5733.JPG
Köpte nytt ris också hos den indiska butiken på Herkulesgatan. Vi köper alltid basmati även jag är uppvuxen med jasminris. Idag blev det annat ris som heter Sona Masoori Rice, aldrig hört talas om. Frågade gubben/ägaren om riset är som basmati och hans svar var “ris som ris”. Dööh höhö nopp! Det är som Måns brukar säga “vin som vin” när jag varje gång försökte få ur honom vad han tyckte om ett vin. I alla fall…

Basmati är lång smal och Sona Masoori är lite rund och kort. Det är inte heller klibbig som jasmin och basmati kan vara när det är nykokt

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge