Det var kaos i kollektivtrafiken och på vägarna igår. Orsak: 15-20 cm nysnö! Måns fick promenera över bron till jobbet och det skulle ta 30 min. 

Tilda har inte varit på förskolan sedan första veckan i december! Så igår skulle vara en bra dag att “skola in” henne på nytt. Hon var inte alls ledsen som de senaste gångerna när vi skulle till förskolan och vissa dagar kom vi inte ens iväg men hon brukade senare ändra sig när klockan var typ 11-12 och ville dit. 

  
Jag tänkte väl inte så mycket mer på snökaoset och drog ut Tilda i barnvagnen. Gravidhjärnan kopplade inte riktig och jag tänkte bara på hon SKA till förskolan. Och det gick ju inte komma fram eller ta sig på de vägarna vi brukar ta, där det ska bara ta 10 min…det tog över en och halv timme om inte mer att komma till förskolan, lagom till lunchen! Det gick inte heller att låsa framhjulen på barnvagnen men det skulle gå. Jag drog barnvagnen med Tilda i, och ja det blev tugnt och hon vägrade hoppa av men senare så tyckte hon att det var kul att hoppa och slänga sig i snön. Värsta gravid galningen som plöjde genom snön kände jag. Vissa var snälla och erbjöd hjälp och jag stoppade väl trafiken när vi skulle över övergångstället. 

  
Så eftersom vi kom till förskolan vid 11-tiden och förskolan började duka för lunch så frågade de om jag ville äta lunch där. Det var få barn där och orsaken var att vissa föräldrar kom ju aldrig iväg till jobbet eller lyckats ta sig till förskolan med barnen och vissa har inte kommit tillbaka från jullovet. Så det var ändå en bra dag för Tilda att komma tillbaka förskolan.

  
Hon var dock kinkig vid matbordet, började gråta över ingenting, kröp ner under matbordet och sedan ville hon sitta i mitt knä…efter ett tag så började hon äta själv. Hon pratade och lekte i alla fall och var inte lika blyg som förra terminen. Jag var med på sagostunden och sedan var vi alla ute och åkte pulka, eller ja förskolan väntade tills det ringde in för de äldre barnen på skolgården så att de små kunde gå utanför förskolan och åkte pulka på backen jämte förskolan. 

  
Tildas vagn fick också en gäst. Jag hade ställt den utanför en annan avdelning för jag kom inte fram med vagnen till Tildas avdelning, sedan stannade jag kvar och glömde bort vagnen. Så personalen i den avdelningen hade lagt ett annat barn där! Arg blev jag inte men personalen på Tildas avdelningen var det! De tyckte att om en vikarie som inte visste bättre hade varit ok men det var en ordinarie som slarvade för vi har en stor skylt på Tildas vagn, klart och tydligt. Det gjorde ändå inte mycket då vi lekte i snön under tiden men det var bra personalen reagerade.

På vägen hem gick det lite bättre då jag gick en omväg men på vägar där man har hunnit skotta bort snön. Får se hur det går i idag! En pulka hade varit bra nu…