Nu när barnen sover så kan jag ligga i sängen och blogga lite 🙂

Igår tisdag – första dag för Tilda att gå tillbaka till förskolan… inskolning på nytt. Och nej vi har inte bytt förskola och jag har begärt att T inte längre ska stå i kön för den förskolan som är precis andra sidan gatan. Det är lika bra ett fortsätta på samma och vi har frågat Tilda och hon ville inte byta (fast hon ville förr). 


Trött efter att vara uppe tills gryningen men jag var på benen igen kl.7 och gjorde i ordning för barnen och frukosten. Vi kom dit kl.10 och hon skulle vara på en ny avdelning plus en omorganisering pedagogerna har gjort. Nu är det inte blandade grupper. Tilda är nu med de jämnåriga och det är bra tycker jag. Det blev som en ny inskolning men det gick nästan smärtfritt. Hon var blyg och visste själv att hon skulle vara blyg när vi pratade om att hon inte behövde vara det. Hon var så säker på att hon skulle vara blyg. Och det var hon. Jag och Prim fick hänga kvar en stund och då fyllde jag i alla pappret förskolan behövde. Sedan var det inga problem när en pedagog visade Tilda ateljén och undrade om hon ville pärla! Det ville hon förstås. 

Idag kom vi dit runt kl.10 igen och då skulle alla ut på skolgården och leka. Då var Tilda väldig mammig men när en pedagog kom och gick med henne så var det inga problem heller. Förskolan rapporterade att allting fick bra och hon lekte fint. 

Varför får inte jag inte vara med på mellanmål?

Detta undrade hon idag. Kanske för att det  var vattenmeloner som hon gillar…. 

Tilda ska alltså gå 15 timmar baserad på att jag jobbar hemma deltid med bloggen och ska börja ta ut mina föräldradagar. Jag har aldrig tagit ut något för Tilda eller Prim. Och jag har på egen bevåg gett Måns alla mina dagar som gick att ge bort för Boda barnen. 

Vi ska även fundera på att låta Tilda gå deltid på förskolan och då är det hela dagar de tre dagarna tisdag – torsdag som hon redan går.