Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Inskolning på nytt

Lästid: 2 min

Nu när barnen sover så kan jag ligga i sängen och blogga lite 🙂

Igår tisdag – första dag för Tilda att gå tillbaka till förskolan… inskolning på nytt. Och nej vi har inte bytt förskola och jag har begärt att T inte längre ska stå i kön för den förskolan som är precis andra sidan gatan. Det är lika bra ett fortsätta på samma och vi har frågat Tilda och hon ville inte byta (fast hon ville förr). 


Trött efter att vara uppe tills gryningen men jag var på benen igen kl.7 och gjorde i ordning för barnen och frukosten. Vi kom dit kl.10 och hon skulle vara på en ny avdelning plus en omorganisering pedagogerna har gjort. Nu är det inte blandade grupper. Tilda är nu med de jämnåriga och det är bra tycker jag. Det blev som en ny inskolning men det gick nästan smärtfritt. Hon var blyg och visste själv att hon skulle vara blyg när vi pratade om att hon inte behövde vara det. Hon var så säker på att hon skulle vara blyg. Och det var hon. Jag och Prim fick hänga kvar en stund och då fyllde jag i alla pappret förskolan behövde. Sedan var det inga problem när en pedagog visade Tilda ateljén och undrade om hon ville pärla! Det ville hon förstås. 

Idag kom vi dit runt kl.10 igen och då skulle alla ut på skolgården och leka. Då var Tilda väldig mammig men när en pedagog kom och gick med henne så var det inga problem heller. Förskolan rapporterade att allting fick bra och hon lekte fint. 

Varför får inte jag inte vara med på mellanmål?

Detta undrade hon idag. Kanske för att det  var vattenmeloner som hon gillar…. 

Tilda ska alltså gå 15 timmar baserad på att jag jobbar hemma deltid med bloggen och ska börja ta ut mina föräldradagar. Jag har aldrig tagit ut något för Tilda eller Prim. Och jag har på egen bevåg gett Måns alla mina dagar som gick att ge bort för Boda barnen. 

Vi ska även fundera på att låta Tilda gå deltid på förskolan och då är det hela dagar de tre dagarna tisdag – torsdag som hon redan går. 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Inskolning på nytt

  1. Hur mkt jag än vill att barnen skall gå 15h per vecka så klarar jag inte av att ge samma sak till Vivian och Halley. De klättrar redan på väggarna här hemma under helgen men tyvärr så måste jag vila och storstäda huset på söndagar att de mår bäst om de får gå 6h mån-fre. Lördagar brukar jag gå ut med den på utflykt och ev en gång mitt i veckan så de får springa av sig litegrann.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge