Igår lämnade jag Tilda och sade hejdå direkt. Tilda visste redan vad som skulle hända när vi parkerade barnvagnen. Hon skrek Neeeej och ville inte hoppa av vagnen. Jag fick bära in henne och hon ville behålla jackan på. När vi kom in i rummet sade hag hejdå och Tilda kramade mig hårt och vägrade släppa å ville klättra. Jag sade hejdå igen och bara gick. Sedan gick jag och bäddade hennes vagn så att hon kan vara med på vila till kl.12 när jag kom tillbaka och hämtade henne.

Det var idag som det kändes. Det kändes att dumpa av sin unge till främlingar. Det kändes tomt  Det kändes lite konstigt som när man kom hem med det lilla barnet för första gången. Man var i en dimma å kanske drömde. Det var konstigt att jag fick göra min mat och äta framför tvn å kollade på ett avsnitt at mina serier i lugn och ro…

Så nu är inskolningen slut! Fröknarna tycker att Tilda är duktig och redo men det är normalt att hon kommer fortsätta gråta efter mamma när hon går iväg. Vad vi får göra är att förbereda henne genom att prata om vad som kommer att hända. Sluta att säga ordet “inte” och förklara för Tilda i stället för att få henne att förknipa ordet till något negativt. Just är “hejdå” mycket tårframkallande…

image