Det gick jättebra idag. Tilda sken upp när vi närmade förskolan! När vi kom innanför å parkerade barnvagnen så ville hon gå av och sa ”ner, ner, ner!”. Klockan var 9 å de flesta barnen var ute på skolgården. Tilda ville direkt leka och ropade ” bebis, bebis!” Jojo, alla barn är nu bebis, oavsett åldrar.

vi gick in, tog av oss och sedan till Trollsländan där förskolepedagogen B väntade på oss med 2 flickor, en är lite äldre (V), tror hon är 3 år. Tilda började leka direkt ned leksakerna, observerade tjejerna och speciellt när B byte blöjan på V. Då började Tilda prata å sa bajsa bajs! Jag satt med i rummet men lekte med V som ville servera mig kaffe. Tilda fick en docka babydicka att leka med men hon var inte så intresserad. Vi har allt möjligt till Tilda MEN inga babydocka hemma! Nej det är lastbil och kicka bollar kör vi med. Tilda är ju inte superförsiktig av sig. När hon väl är bekväm med platsen eller någon så kan hon leka lite våldsam å låter som en härskare med ljud ” hö, hö, hö”. Tilda började också prata thai när vi låtsade fika och vattenkannan kom fram, då sa hon ” naam”. B förstod! Hon berättade att den lilla thaipojken sa det också vi lunchen å tack vare att jag hade sagt det till B om vilka ord Tilda kunde precis så förstod hpn pojken med. Nu vill B har en lista på thai-ord uppsatt på förskolan!

Mockasiner på!

image

Vi stannade lite längre idag, Vi hade lite fruktstund innan alla andra skulle komma in och också få lite frukter. Tilda satt fin vid bordet men hon smakade bara på plommonbiten som hon fick och gjorde gris-grimaser. Frukten var försurt och sved i hennes ömma tandkött som hon har haft ont i några dagar nu. När alla barnen kom så tappade hon fokus lite. Då skulle en och en får blöjan bytt av den andra skötare.

Vi satt på madrasser på golvet i ett hörn. Alka barnen satt fin på rad och åt fruktbitar. Vad gjorde Tilda? Nej, då ville hon inte sitta stilla å skulle upp å leka å prata. Sedan skulle vi sjunga sånger också då kom hon tillbaka men upp på fötterna igen, hon ställde sig mitt i ringen eller framför B. Tilda ville alltså ha uppmärksamhet, söker sig till det eller bara ta för sig. Hon gillar att vara i centrum! Ville luta sig mot andra barnen, kramas å vara närgång… Det slutade med att en flicka puttade bort Tilda å det var hon inte beredd på å började böla. Så farligt var det ju inte.

image

Tilda blev trött efter 1 tim på förskolan, eller bara bekväm å sa ” narn”… Lägga sig/sova!

 

Vi fick lämna frukt- å sång studen 5 min innan alla barnen skulle äta lunch kl.10:30. Det var också för att göra Tilda mer nyfiken på vad som skulle hända där och vilja komma tillbaka till gruppen. Det verkade vara lyckad, för hon tittade hela tiden efter de abdra barnen men vinkade ” bye bye”. Inga protest heller att vi skylke gå och kläde på oss.

Det gick ju bra. Idag kl.9 kör vi igen och jag får nog testa lämna Tilda ensamma med de andra i 5-10 min.

image