Fullt rulle! Tilda har haft sin första inskolning dag idag! Det gick…bra…tror jag. Jag ville ge förskolan en chans och försökte tänka på saker som hag har hört eller läst, och bilda min egen uppfattning.

Tilda har ju haft feber hela helgen. Hon var såå kinkig under natten och jag sov väl inte mycket inatt men jag är typ alltid vaken nuförtiden. Tilda var vaken kl.6 men somnade om efter välling å jag väckte henne 20 min innan vi skulle gå efter att jag gjort mig klart och packat barnvagnen. Inte ett dugg stressigt. Nopp. Vi var i tid.

Kl.9-10 skulle vi komma dit till förskolan och Tilda har fått byta grupp men det ringde de om förra veckan. När vi kom så var det utelek. Tilda och jag fick en rundtur av B som är förskolepegagog och den huvudansvarige på avdelningen. Vi pratade om Tilda, rutiner och vad som var bra att veta eller ha i förskolan å dokument hem att läsa och skriva osv.

Denna förskola är rätt stor med 5 avdelningar och de flesta i personalen är icke 100 % svenskar. Inget ont om det. Frågade om hur många barn det är i Tildas grupp och de är 11 nu men annars brukar det vara 15. Några barn hade slutat och börjat på annat förskola inom stadsdelen å det fick de veta förra veckan….hmm…

Frågade B om hur länge hon har jobbat på denna förskola men det var inte att ifrågasätta henne å hennes arbete eller nåt. Hon svarade med att hon hade jobbat sedan 1991 som förskolpedagog men hon verkade glad att hon jobbar på denna förskola då å nu efter att de flyttade till där de är nu, större.

Tilda var ju lite rädd och ville bli buren hela tiden men som vanligt så tog det typ 15-20 min för henne att bekanta sig med platsen eller nya ansikten. När jag tog av mig skor och jackan så kunde hon slappna av. Ville först sitta i mitt knä under tiden jag och fröken pratade. Sedan började hon vandra runt lite i rummet, känna på leksakerna och sedan hoppade hon upp å satte i knän på fröken! När klockan var nästan 10 så kom alla barnen in å en asiat pappa kom med sina 2 barn, en äldre flicka på 3 år och en pojke på 1 år, de var THAI 🙂

Det kanske bli ok ändå… Vi har ju inget att jämföra.

image

Inte bästa bilden…

 

Så vad nu då… Inköp mm.?

– mockasiner! Inte bara strumpor med halkskydd inomhus.

– egna blöjor på förskolan. Tilda kör nu Libero Up & Go och det får vi ändra på då när Tilda är på förskolan, för på förskolan är det tejpblöjor som gäller. Varför undrade jag då. Jag kan väl inte förvänta mig att personalen ska lägga hur mycket tid som helst på att byta blöjor på mitt barn? För att det ska gå snabbt att byta när barnen har byxor och mockasiner på fötterna så tar man inte av de, bara drar ner halvvägs å byta… Om barnet har bajsat? Då får de ligga på skötbordet… Lycka till sa jag! Vi byter Tilda stående i badrummet.

– extra kläder/ombyte, ytterkläder, stövlar

– märka allt med t ex namnlappar

– barnvagn! när det är vila så vilar/sover barnen utomhus, i egna barnvagn. Så man får bädda klart å parkera vagnen tillsammans med gruppens. Man kan ställa in barnvagnen i förrådet om man vill inte ta hem.

– tider? Vi ska köra 15 tim/v, så det kommer bli tis-ons-tor 9-14 dvs 5tim/dag å 3 dagar/v. Får börja så.

 

image

Tildas första mockasiner med Hello Kitty från Cubus, 79kr.

Efter förskolan var vi och shoppade lite baskläder, mockasiner å handlade. Undrar inte om jag ska besöka loppis å köpa lite kläder som Tilda kan skita ner på förskolan. Imorn kl.9 igen. Spännande.