12 aug 2015: inskolning på Tildas nya dagiset. 

Vi fick komma 8:30 och skulle vara till 9:15 men vi var där en timme längre. Tilda fick bekanta sig med dagiset och nya kompisar. Det tog runt 20 min och sedan vågade hon gå iväg och lekta med köksgrejer plus att hon pratade med en av de 3 fröknarna som satt där. Sedan var det fruktstund och vi sjöng en namnsång. Tilda tyckte att det var kul men ville inte klappa händerna eller nåt. 

Efter det skulle alla ut och leka. Tilda provade alla leksaker, åkte ruschkanan, gungade och ja allt som fanns men hon lekte inte direkt med nån. Det blev även lite bråk. Det här med “mitt” och “ditt” eller att dela med sig är lite svårt. Det är ju djungelslag som gäller. Dock är Tilda ändå snäll. Hon tränger sig inte före andra barnen för jag sade att hon måste vänta på sin tur…och där sket ju sig lite. Hon blev istället omkörd och stod stilla, visste inte vad hon skulle göra. Det var nog att de större barnen skrämde henne lite. Två av pojkarna lekte lite vilt och jagade varandra å sprang in i Tilda precis när hon höll på att klättra. Klart hon blev ledsen att ha två pojkar som ramlade över henne. En av pojkarnas mamma såg det och sagt att pojken skulle be om ursäkt. Efter en timme på gården så sade till Tilda “Tilda vill gå hem”. Då gick vi hem. 

   
13 aug: Idag var vi på dagiset 9-13, vi gick en timme tidigare. Det var en lång dag kändes det som. Vi kom precis till fruktstunden och sång, de tjuvstartade lite idag. Sedan var vi ute och lekte fram till lunch dvs kl.11. Tilda var lite orolig på skolgården och ville först inte leka så mycket. Hon gick längst med staketet tills hon kom till grinden och sade “Tilda vill inte vara på dagis, Tilda vill hem” och blev lite ledsen. Ja då fick väl jag och fröknarna kämpa lite extra. Jag var ju mest med Tilda men andra barnen sökte till mig också så jag var typ extra fröken. Jag fick Tilda på andra tankar och hon ville vara med och måla. 

   
När det var lunchdags så sade Tilda “vi måste gå in och äta pasta” haha! Och hon gick faktisk in och hittade in själv och började leka i klassrummet. Tilda har fått en plats i hallen och egen sittplats i matsalen. Idag var det potatis och purjolökssoppa, torsdagar är det väl alltid soppa. Hon åt rätt bra. Doppade en hel skiva smörgås i soppan och åt upp den plus två extra pålägg men soppan ville hon surpa å blåsa bubblor i skeden. Då fick hon inte äta mer. Jag tror hon sköter sig mer när JAG inte är med. Jag smakade också på maten. Det var faktiskt gott för att vara skolmat för småbarn. 

Det var sedan vila i vagnen men Tilda vägrade och ville leka. För att hon skulle få en bra upplevelse på dagiset så fick hon leka, chilla på en filt under ett träd och fröknarna kom med en binge med böcker till oss. Å så blev hon trött och sade igen “Tilda vill gå hem”. Så fort vi gick ut från förskolan så berättade Tilda “Tilda har varit på dagis, Tilda gå till dagis imojong” hehe…å hon skocknade direkt efter.

  Tilda solade samtidig som hon gungade…

Lite reflextioner då. Förra förskolan gick inskolningen mycket fort. Första dagen var vi där max en timme och vi hade inte besökt skolan innan. Andra dagen var vi också där fram till lunch dags dvs 10:30. Jag var aldrig med en hel dag. På denna förskolan vill de att en förälder ska vara med så mycket som möjlig och ser hur de jobbar med barnen och de vill ha dialoger. 

JAG brukar inte ställa höga krav när det kommer till skolor för jag vill lita på att petsonalen gör sitt jobb. Sedan vill jag inte dömma ut någon eller något nör det bara har gått två dagar. Med förra förskolan hade jag läst och hört massa dålig om den, fick flest panik men sedan gav jag de ändå chanser. Det visade sig att det fanns problem men så länge mitt barn mådde bra och gillade förskolan så var det inget att klaga på. Jag klagade faktiskt inte på nåt, inte förrän i slutet men det var inte Tildas avdelning. Skrev ett inlägg om det också. 

Imorn är det studiedag MEN “Tilda ville gå till dagis!”. På måndag får papoa vara med Tilda. Jag ska vara hemma och fixa när fotografen kommer och plåta vårt hem.