Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Influensavaccin – checked! 

Lästid: 1 min

Idag har jag vaccinerat mig mot influensa. Efter att jag lämnade Tilda på förskolan så gick jag raka vägen till Backa Läkarhus nära oss och tog en spruta, utan att fundera så mycket mer. Jag har väl funderat klart. Att det skulle bli en spruta för jag tillhör riskgruppen dvs “gravid i senare hälften av graviditeten”, har barn på förskolan som släper hem baciller och bebben #2 kommer också få lite skydd i början. Det kostade 100kr för ett stick i vänstra axel efter att sjuksköterskan frågade om jag var allergisk mot ägg eller annat och om jag går på någon medicin. 

Sjuksköterskan sade att influensan har ju redan brutit ut och det kommer ta två veckor för vaccinen att verka full ut. Jag har ändå väntat med att gå vaccinera mig då jag åkte på morsans influensa som hon fick med från Thailand. Efter julen så har jag haft en hemsk hosta som växade mellan slemhosta och torrhosta. Inatt fick jag en hostattack och that’s it så jag kände att jag måste vara frisk ut. Alltså EN månad med hosta! Och i oktober var det också förkylning med hosta i en och halv månad! 

Så är det nog som många säger, immunförsvaret är lika med noll när man är gravid typ. Annars brukar jag lyckas jaga bort en förkylning när jag känner symtomer med mitt häxbryggd som består av färsk ingefära, vitlök, cayannepeppar, lime, honung och jag mudlar ihop…en tesked av det och shotta 40% whisky eller annat. Har oftast funkat och fått en tjejkompis att prova hos mig. Hon stank vitlök men dagen efter tackade hon mig haha! 

  
Bild lånad Doktorn.com

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Influensavaccin – checked! 

 1. Jennyjenny skriver:

  Åh! Jag har inte kommit iväg o vaccinerat mig och så blev jag så osäker om den starka förkylningen jag hade förra veckan kanske var influensan… Hur vet man det? Fast o andra sidan kanske det är lika bra att vaccinera ändå…ska bara få tid att komma iväg :/

  1. Du kan vaccinera dig var som helst som erbjuder vaccin mot influensa har jag fått höra. Jag trodde först att man måste gå till den man har som förvald. Känner du dig frisk så är det bara gå och se vad de säger

   1. Jennyjenny skriver:

    Vad bra. För att få tid på vårdcentral är ju ett projekt bara det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge