Idag har jag vaccinerat mig mot influensa. Efter att jag lämnade Tilda på förskolan så gick jag raka vägen till Backa Läkarhus nära oss och tog en spruta, utan att fundera så mycket mer. Jag har väl funderat klart. Att det skulle bli en spruta för jag tillhör riskgruppen dvs “gravid i senare hälften av graviditeten”, har barn på förskolan som släper hem baciller och bebben #2 kommer också få lite skydd i början. Det kostade 100kr för ett stick i vänstra axel efter att sjuksköterskan frågade om jag var allergisk mot ägg eller annat och om jag går på någon medicin. 

Sjuksköterskan sade att influensan har ju redan brutit ut och det kommer ta två veckor för vaccinen att verka full ut. Jag har ändå väntat med att gå vaccinera mig då jag åkte på morsans influensa som hon fick med från Thailand. Efter julen så har jag haft en hemsk hosta som växade mellan slemhosta och torrhosta. Inatt fick jag en hostattack och that’s it så jag kände att jag måste vara frisk ut. Alltså EN månad med hosta! Och i oktober var det också förkylning med hosta i en och halv månad! 

Så är det nog som många säger, immunförsvaret är lika med noll när man är gravid typ. Annars brukar jag lyckas jaga bort en förkylning när jag känner symtomer med mitt häxbryggd som består av färsk ingefära, vitlök, cayannepeppar, lime, honung och jag mudlar ihop…en tesked av det och shotta 40% whisky eller annat. Har oftast funkat och fått en tjejkompis att prova hos mig. Hon stank vitlök men dagen efter tackade hon mig haha! 

  
Bild lånad Doktorn.com