loader image

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Indiskt är överskattat?

Är du en fans av indiskmat?

Det är inte jag, inte än i alla fall. Jag hatar inte det och kan äta det men det är inget jag skulle vara sugen på eller har craving efter. Jag har ätit på några indisk restauranger. Jag lagar inte indiskmat men har en aning att det är mer av torra kryddor än färska kryddor och örter som vi har i thaikök, ghee (skirat smör), yoghurt, grädde osv. Inte jätteintresserad om man säger så.

Som alla matkulturer och länder så finns det alltid något mer än vad som serveras på restaurang i Sverige och övriga världen. Något bättre än i menyn. Inte alla är autentiska heller och ibland snålar man på råvaror eller så är det brist på kunskap vad gäller maträtten eller hanteringen av maten. Det finns såklart olika bra och kvalitet på maten, råvaror och restaurang samt prisklass. Sedan hur man presenterar maten är också avgörande.

Takeaway-mat ser sällan goda ut på bilder.

Fyra nyanser av röd… och hetta

Gårdagens middag såg ut såhär och bestod av olika currygrytor… alla rätter var olika starka.

Måns syster och hennes man köpte maten och undrade om det gick bra med indiskt. Visst. Vindaloo sa jag. Varför sa jag ens Vindaloo? Är det för att det är starkaste i menyn? Varför inte Korma, Tikka masala eller annat? Jag känner inte till andra indiska rätter. Jag erkänner att jag är okunnig inom indiskmat så jag ska inte heller trash-talka om den. Lite som “usch blä sushi är äcklig” fast man har aldrig ätit riktig bra sushi.

Roliga kommentarer från Instagram och Facebook…

Håller med Masalamagic att jag får väl prova laga själv.

Mat-minne

Jo nu kom jag på, jag har visst ätit bra indiskmat i Wales… då var det brist på annat och fick kompensera efter tråkiga brittiska personalmat och snabbnudlar på rummet i min ensamhet… Men jag minns inte riktig vad jag åt men fick en flashback att det var vita dukar, guldiga skålar och olika tillbehör.

Minns också den gången i Bulgarien när jag saknade ris och hittade till en indiskrestaurang, valde stora grillade räkor med chilipulver så det var väl inte så indiskt… I brist på annat, då var det gott.

Gillar du indiskt och vilken rätt tycker du bäst om?

Lämna gärna en kommentar eller recept så ska jag testa!

4 kommentarer om “Indiskt är överskattat?

  1. Är inte heller ett jättefan av indiskt, inte så att jag nånsin blir sugen. Men några vänner drog med mig för några veckor sen till en indisk restaurang i Gbg och det var faktiskt jättegott och fräscht ist för en fet, röd massa som på bilden!

    1. Ja vi åt nån gång på Tre Indier på Ö.Husargatan då jag läste om att det var bra. Tror inte att det var nåt att klaga på men det är lite så att det är inget jag blir sugen på och måste ha som vissa maträtter. Inte provat Maharani men den skulle vara bäst? Vilken var du på?

  2. Älskar indisk mat när den är bra, finns några bra ställen i Göteborg. Bästa indiska maten åt jag dock i Indien, såklart.
    Maria recently posted…BåtpremiärMy Profile

    1. Så är det ju, bra mat i kombo med atmosfären på platsen ?? Vi har bara varit på Tre Indier och vi får testa fler ställen helt enkelt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge