image

Inte min snyggaste maträtt men Tilda åt en hel del. Hon har börjat äta lite bättre nu. Denna maträtt gjorde jag för 2 veckor sedan. Det är en hel kyckling som jag kokade med rotfrukter som palstanacka, morot, purjolök å örter. När kycklingen var färdig tog jag den färdiga buljongen och kokade bulgur med. Sedan tog jag lite av den kokta kycklingen, buljongen, rotfrukter och bulgur å kokade ytterligare så att maten skulle bli lätt att mosa. Jag hade i lite extra kokta bulgur helkorn i barnmaten för att Tilda skulle vänja sig med olika textur i maten.

image

Tilda har alltid varit nyfiken på mat men hon har inte varit så duktig på att äta, oftast så ville hon inte ens öppna munnen. Tilda vill oftast kika i matskålen och gärna gräva runt med handen. När hon var 4 månader så fick hon börja med smakprover men även äta lite själv.

Idag fick Tilda 3 kuber kycklingbulger, 1 kub morotspuré och 2 kokta broccoli buketter. Jag blandade ihop allting och hon åt hälften av det.