Dan före dan före dan… två dagar kvar till Julafton!

Idag åker vi till fjällen, till Funäsdalen. Vi kommer vara 8 vuxna och 4 barn i en liten stuga. Det är svärmors fjällstuga som hon har haft sedan som barn. Det blir även 4 gången (eller femte? minns inte) som jag är i fjällen utan att testa pks skidor! Jag får gå i barnens skidskola med Tilda. Frågade Tilda om hon ska åka skidor och svaret  var ”jag ska åka pulka jö”. Yes. 

Det blir 10-11 timmar bilkörning men vi kommer göra ett stopp i Mora och sova över hos Måns syster ikväll. Det är lagom med 6 tim i bilen. Tilda ville inte åka för hon vill inte sirra i en bil länge. Frågade henne exakt varför så var svaret med en förklaring ”det är varmt i bilen och man måste öppna fönster då för att få lite luft”.

Tilda åkte pulka för första gången i Funäsdalen, Julen 2014


Hoppas att ingen av barnen blir åksjuk. Tilda har varit mycket åksjuk men inte så mycket nu. Prim har inte alla varit åksjuk så vi hoppas att hon inte börja med det. 

Vi (läs: jag) har inte ens orkat packa, varken till mig eller barnen. Måns behöver bara hålla koll på sig själv medan jag packar som alltid till alla plus allt annat som ska med. Det ska inte vara superkallt just nu och under tiden vi är där, typ +2 till -3 grader. Jag har en tendens att packa åt alla men glömmer att packa till mig. Sist när vi åkte till Borås och skulle bo en natt på hotell så glömde jag pyjamas till mig och barnen! 

Prim har inte heller någon ytteroverall.  Vi hade ingen till Tilda när hon var 9 månader då vi skulle vara i Thailand hela vinter. Vi tycker att det inte behövs nu heller till Prim då det inte är superkall och hon kan inte ens gå. 

Dag att masa ur sängen efter att har varit vaken i 2 tim. Det dumma är att om jag går upp så kommer Prim att känna att jag är borta.