Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Iced tea med pepparmynta och nektarin

Lästid: 1 min

TGIF (Thanks God it’s Friday)! Här kommer ett inlägg om iced tea jag gjorde igår till picknicken hos Emma och har även gjort en laddning till idag me.

Iced tea med mynta och nektarin, 1 liter

5 påsar Yellow Lipton eller annat svart te
1 dl råsocker
1/2 dl saft av citroner (1-2 citroner beror på storlek)
1 L vatten
En näve Pepparmynta
1 nektarin (eller persika), skivade

Koka upp vatten på kokplattan eller med vattenkokaren. Ta 0.5 L och lägg i tepåsarna, låt dra i 4-5 min beror på hur stark te du vill ha. Jag körde på 5 min. Ta resten av 0.5 liter vatten och lös upp råsocker å blandade i saft av citroner. Slå sedan ihop vätskorna och i med skivade nektariner. Låt teet svalna och i med mynta. Kyl. Sila.

Häll i en återförslutningsbar glasflaska och ta med i picknickkorgen! 🙂 Njut!

Tips!
1. Vill du ha mer eller mindre socker och citron det är upp till dig men Iced tea ska vara lite söt tycker jag.
2. Vill du snabbkyla så drar runt en blöt handduk eller hushållspapper runt flaskan och ställ i frysen i 30 min. Så gjorde jag. Sedan hade jag 2 kylrör i flaskan och min iced tea höll sig kalla hela picknicken

En kommentar om “Iced tea med pepparmynta och nektarin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge