Iced tea med pepparmynta och nektarin

Lästid: 1 min

TGIF (Thanks God it’s Friday)! Här kommer ett inlägg om iced tea jag gjorde igår till picknicken hos Emma och har även gjort en laddning till idag me.

Iced tea med mynta och nektarin, 1 liter

5 påsar Yellow Lipton eller annat svart te
1 dl råsocker
1/2 dl saft av citroner (1-2 citroner beror på storlek)
1 L vatten
En näve Pepparmynta
1 nektarin (eller persika), skivade

Koka upp vatten på kokplattan eller med vattenkokaren. Ta 0.5 L och lägg i tepåsarna, låt dra i 4-5 min beror på hur stark te du vill ha. Jag körde på 5 min. Ta resten av 0.5 liter vatten och lös upp råsocker å blandade i saft av citroner. Slå sedan ihop vätskorna och i med skivade nektariner. Låt teet svalna och i med mynta. Kyl. Sila.

Häll i en återförslutningsbar glasflaska och ta med i picknickkorgen! 🙂 Njut!

Tips!
1. Vill du ha mer eller mindre socker och citron det är upp till dig men Iced tea ska vara lite söt tycker jag.
2. Vill du snabbkyla så drar runt en blöt handduk eller hushållspapper runt flaskan och ställ i frysen i 30 min. Så gjorde jag. Sedan hade jag 2 kylrör i flaskan och min iced tea höll sig kalla hela picknicken

Tags: No tags

One Response

Lämna en kommentar

CommentLuv badge