Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ice coffee nom nom

Lästid: 1 min

Jag är ingen kaffedrickare men älskar en härlig sött ice coffee som svalkar och släcka törsten en solig dag. Idag är det moln och regn men ska spricka upp efter kl.14 så det får vi hoppas att solen vill titta fram!


Här kommer mitt enkla recept!

3/4 del kopp bryggt kaffe
Kondenserad mjölk, söt
Vispgrädde, ovispad
Iskuber, gärna stora kuber

Häll upp kaffet, i med några teskedar söt kondenserad mjölk och rör runt. Lägg iskuber i annat glas/mugg som
du vill. Häll över kaffen, toppar med vispgrädde!

Du väljer såklart hur sött och hur mycket grädde du vill ha. Toppar ännu mer med nu vispad grädde och varför inte lite choco-chips. Du är säkert påhittig eller mer ab än gottegis än jag 🙂

Vi har stora iskuber som Måns gör i vanliga matlådor och sedan sågar han ut de i kuber med en brödkniv. Vill man istället ha krossad is så lägg små iskuber i en handduk och  bankar den mot diskbänken, eller mot en sten ute i trädgården haha! Bästa sättet att avreagera sig! 

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer om “Ice coffee nom nom

 1. Vill man ha en riktigt god kaffedrink med alkohol rekommenderar jag denna:
  Mixa i mixer eller med handmixer:
  6 CL kaluha
  6 CL espresso
  2 rejäla kulor vaniljglass
  Is (ca 0.5-1dl)
  Häll upp i highball glas,toppa med vispad grädde, garnera med lite chokladsås eller kakao.
  Njut! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge