Vill först säga att jag hänger inte ut något företag.

Vill bara berätta om igår när jag var och lämnade tillbaka en locktång som jag fick julklapp av svärmor som köpte en på Elgiganten och jag fick en annan av Måns som köpte på Teknikmagasinet.

IMG_5884.JPG

1. Retur av locktång på Elgiganten
Har man köpt något på Elgiganten så får man prova å lämna tillbaka om man inte är nöjd osv. När jag lämnade tillbaka locktången frågade killen i returluckan om jag hade använt locktången. Jag undrade “hurså? Man får prova eller hur?” Killen svarade med “om du har använt den så MÅSTE jag slänga den”. Jag blev lite stum…”öhm va, varför det?” Killen sade “jo det är det här med hygien, lika så med tandborstar…”

Det är ju lite idiotiskt. Kunden får prova produkten hemma men butiken gör en återköp vid retur å bara slänger grejen. Vilket slöseri. Jag tänkte att ja ge mig stålarna tillbaka å varan om de ändå ska slänga den. Jag frågade inte om det men killen fattade nog hur jag tänkte. I-landsproblem… Slöseri.

Lämnade också tillbaka den locktången jag fick av Måns till Teknikmagasinet. Därför att jag fick inte öppna och prova den var plomberad, trots att det var den jag ville ha… Igen. I-landsproblem.

2. Återbetalning
På Elgiganten så kunde inte killen i kassan hantera mitt ärende mer än att ta tillbaka varan och ringade in kvittot. Sedan fick jag gå till kassan i butiken så skulle de där lösa detta. Elgiganten kunde inte sätta tillbaka pengarna på mitt kort då varan var köpt i annan stad och med annat bankkort. Jag fick ett presentkort med den summan insatta. Jag blev inte arg eller nåt. No problemo. Jag fattade.

På Teknikmagasinet så frågade de ingenting och sade bara att jag skulle sätta in mitt kort och skrev på kvittot med namn å telefonnummer. Ingen information om att det kan ta 3 bankdagar innan man ser pengarna eller nåt som expediten sade till killen som var före mig å också gjorde en retur.

Punkt 2 är kanske inget I-landsproblem men jag ville bara visa att det är olika butik till butik. Mest korrekt är nog Elgiganten som gjorde så.

Jag beslutade med att lämna tillbaka locktängerna för jag var lite osäker på om jag verkligen behöver en just nu. Jag hade ett lejon-frilla imorse när jag gick upp… behöver inte mer volym.