Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Hur svårt ska det vara?

Lästid: 2 min

Här kommer uppföljningen påhur det har gått med att försöka få fram min brors gamla betyg. ALLA har bollat ärendet mellan sig dvs. rektorn, kommunarkivet och registrator/utredaren. Den enda som verkligen kunde svara konkret på mina frågor och varit behjälplig var registratorn. Det har gått flera veckor och rektorn har aldrig svarat på mina mail. Registratorn har varit länken mellan alla parter sedan förra veckan.

Samtal med rektorn: I morse ringde jag direkt till rektorn och det var inte nåt trevligt samtal. När hon fick säga sitt så slängde hon luren i örat på mig typ…eller tryckte bort mig utan att säga hejdå och jag satt å gapade. Rektorn sade att hon hade letat i skolans källare i 3 timmar utan resultat…. Hon bollade tillbaka mig till registratorn men sade även att kommunens utbildningschef kan göra detta, skriva ut ett intyg att brorsan hade gått grundskolan i Tumba, Botkyrka Kommun. Jag frågade om hon då kunde tala med registratorn i i h med det var hon som tyckte att registratorn kunde skriva ut i tyget eller ringa till sin chef som rektorn började prata om…”nej du, du får driva detta själv!!! Jag har annat att göra!”… Jag önskade att jag hade spelat in samtalet. Hon påstod att hon inte kunde göra mer, att hon bara varit rektor på skolan i 1.5 år plus att hon kunde inte skriva något intyg utan bevis och brorsan finns inte i registret nånstans. Då finns inte jag eller nån annan som har gått i skolan i registret för del delen. Ingen kan gräva fram något för att SKOLAN HAR SLARVAT BORT DESSA DOKUMENT. Jag nämnde att jag har kontaktat Skolverket om ärendet för rådgivning mm. Rektorn tryckte bort mig när jag ville förklara situationen och att det var hon som ALLA har skickat mig till. Hon kopplade bort mig.

Samtal med registratorn direkt efter rektorn: hon förstod dilemmat och frustrationen hos mig men hon hade kontakt med kommunarkivet å de kunde inte hitta något. IT-avdelningen hade inget för att de började digitalisera betyg mm. i alla fall efter 1997. Enl. registratorn har skolan slutat skicka dokument till kommunarkivet sedan 1986! Då bör allting förvaras och vara på skolan! Punkt slut. Men skolan hade ingenting. Registratorn sade att det skall förvaras och tas fram när invånaren behöver eller fråga efter.

Jag fick tel.nr till en på kommunarkivet och till rektornschef så att jag kan berätta om vad rektorn hade gjort. Rektorn kunde ju bemöta mig på ett trevligare sätt och varit hjälpsammare. Jag kände att ingen ville ta tag i ärendet än registratorn som inte heller kunde göra mer för hon var en mellanhand.

Vad händer nu? Försöker trycka på universitetet i Thailand att hans högsta utbildning var avslutad gymnasieutbildning. Jag kontaktade även en vän i Thailand som jobbar som svensk tolk och har pluggat på universitetet i Thailand.

Fan, att det ska vara så svårt!? Thailändska byråkratin är pissig och de SKA ha om de så vill det, tycker dem. Jag tror att de som jobbar på universitetet i Thailand vet inte själv vad som behövs. Det står skrivet vad de vill ha in men det stod “har man en utländsk utbildning så skall det skickas till Thai Utbildningsdep. för att jämföra/bedömna/översätta till motsatt thaiutbildningsbetyg.

Alla här har nåt gemensam eller varit överens om att: DE KAN INTE UTFÖRDA NÅGOT UTAN BEVIS.

Vilken soppa, och vad gör man inte för sin familj.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge