Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Hur säger du Kex & Ramlösa?

Lästid: 1 min

De två saker som jag har hört mycket ofta sedan jag flyttade mig själv till Lund, sedan Halmstad och nu Göteborg… det är uttalet för de orden KEX och RAMLÖSA.

Är det KEX eller CHEX?
Jag säger KEX med K. Jag är uppvuxen i Stockholm.

Enl. Fredrik Lindström som är en svensk komiker, filmregissör, programledare och betecknar sig själv som “populärhistoriker” så bör man säga KEX med K som i t ex kedja, kök och kemtvätt. Annars så är det vanligt att stockholmare och norra Sverige säger kex med k och de i södra Sverige säger “chex”.


Hur säger jag Ramlösa?
RAMlösa…ram med betoning på a:et som i tavelram alltså. Det var ett jäkla liv då jag var ihop med en Helsingborgare som pratade bred skånska och rättade mig varje gång att “man säger RAMMlösa.


Hur ska man då säga Ramlösa? Jo, enl. dryckesföretaget Ramlösa själva så vill de att man SKA säga RAMMlösa.

Jag får väl sluta bråka med Måns då, för han säger CHEX och RAMMlösa.


Allt detta läste jag hos Lajkat.se, lånade bilder där ifrån också.

3 kommentarer om “Hur säger du Kex & Ramlösa?

 1. Jag säger Kex och Raaamlösa 🙂 Rammlösa är ju faktiskt fel att säga med tanke på stavningen. Ram stavas ju med ett “m” medan ramma stavas med två “m”. Med det är ju som Rambergsvallen, det uttalar Göteborgare som Rammbergsvallen 🙂

  Men du, du rörde ihop det lite i den förklaring med kex: “så bör man säga KEX med K som i t ex kedja, kök och kemtvätt” <- alla dessa ord uttalas ju med ch och inte k. Vad du menar är alltså att man bör uttala Kex med CH och inte med K 🙂 Minns också att jag har läst det men för mig är det ändå konstigt att uttala Kex som chex haha 🙂

  1. Jo kom på det själv att jag skulle ha skrivit K som i Kalle för min del.

   Idag hörde jag MESSMÖR vi matbordet…mes-smör eller Mess-smör? 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge