Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Hur pratar man med barn som gör illa andra barn?

Lästid: 2 min

Idag var det första dag som Tilda började med 32 tim/vecka på förskolan. Jag har bestämt att hon ska gå 9:00 – 15:30 förutom fredagar då är det till 15:00. Det står max 32 tim och det ät bra då vi sällan lämnar i tid som kl.9:00 men vi kan ha som mål och jag hämtar efter mellanmålet. 

Direkt när jag kom för att hämta Tilda så berättade en av pedagogerna att Tilda hade stängt en dörr på en pojke och träffade hans huvud. Det var kanske en olycka.  Pojken ville nog bara kika in i rummet när Tilda  lekte med sin bästis berättade pedagogen. Det var inget klagomål eller utskällning på något sätt men det var klart inte ok. Pedagogen visade vilken pojke det var och sade “Tildas mamma ska prata med Tilda när de kommer hem“. Jag kollade på pojken om han fick nån stor bula och jag frågade honom om han hade fortfarande ont. Han visade och log. Alla barnen var runt mig och ville prata. 


Jag försökte prata med Tilda på vägen hem och frågade vad som hände, om det var en olyckshändelse, att hon inte såg det eller hur det var. Men Tilda ville absolut inte prata om det. Hon blev dämpad, sur och pratade tillbaka med “jag berättar ingenting, aldrig någonsin ska jag prata med dig!”. Hon fortsatte vara sur ocv cyklade hem som ingenting hade hänt. 

När vi kom hem så provade jag igen och då sa hon “jag pratar inte med dig, du får inte säga någonting till pappa! Om du säger det så kommer jag bara sover med pappa! Jag gå till mitt rum vänta tills pappa kommer hem!”. Jepp, vi gick in och hon sparkade av sig stövlarna och gick raka vägen till sitt rum, stängde igen dörren och röjde järnet. Bombnedslag. Har vi en tonåring tro? Undrar hur hon blir när kommer dit. 

Sedan kom Tilda ut när jag vilade på soffan och skulle skära mig med en låtsas skalpell. Jag skickade SMS till Måns och berätta vad som har hänt på förskolan och att han får ta prata med. För hon blev sur på mig och tyckte att jag var dum för att jag frågade. Så när Måns kom hem då viskade Tilda till mig “du får inte berätta för pappa annars får du inte vara med oss!“. Sicken unge va! 

Det gick en stund Linda vilja leka prata med mig lite prata med mig om allt förutom  om förskolan. Så när jag drog upp om förskolan igen jag sa “aldrig vill jag prata med dig, jag går och hjälper pappa i köket!“. Åh vad bra! 


Hur skulle du göra i den här situationen? 

Tilde är ju undvikande, vill inte prata om händelsen och blir sur. 

Jag försökte prata med henne och tog upp till exempel när hennes bästis körde en gåvagn över henne nyligen. Då berättade samma pedagog om vad som hände på skolgården. Jag försökte få Tilda att förstå att det hon gjorde var inte snäll och det gjorde ont. Men grejen är att jag tror Tilda förstår mycket väl men väljer att ignorera, inte höra sanningen eller bli påmind. Vet ju att när det inte är hennes fel då jäklar vad hon pratar ocv berättar i detalj. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge