Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Hur kommer det sig att 15tim barn får avstå från förskolan vid personalbrist?

Lästid: 1 min

Det är ett känt och återkommande problem med personalbrist på Tildas förskola. De får slåss om enstaka tillgängliga personal från vikariepoolen. 

Men varför ska de 15 timmars barn får lida? Tidigare betalade vi för att Tilda skulle få ha sin plats och gå på förskolan, ändå var hon sällan där alla 3 dagar i veckan varje vecka. Då var jag arg för vi betalade ju. Nu är det avgiftsfritt för hon är över 3 år för hon går endast 15 tim. 

Jag är hemma med Prim men det betyder inte att jag är ledig! Idag har jag faktisk ett möte inbokad! Vad trodde dem?

Ska man acceptera? Vem ska man klaga till? Rektor? Kommunen. Är det nån idé? Det är alltid personalbrist och detta är inte första gången att Tilda får stanna hemma. Personalbrist i andra stadsdelar i Göteborg också…?

Tilda och kompisen Teo har tider 8:30-13:30 och de andra barnen har väl allt från 6:00 och 10:00 som de kommer. Jag förstår inte hur kan de gardera sig genom att sms:a 30 min före tiden att Tilda skulle stanna hemma pga personalbrist. I tisdag när vi kom kl.10 så var ju alla personal på hennes avdelning borta! En hade slutat, en var på kurs och en var sjuk. Det var kallt men soligt och alla barnen var på skolgården. Personalen från de två andra avdelningar hjälpt åt.

Och nu blev Tilda ledsen och arg för att hon vill verkligen gå till förskolan. Det gick inte ens att locka henne med att hon får stanna hemma och äta kanelbullar! 

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Hur kommer det sig att 15tim barn får avstå från förskolan vid personalbrist?

 1. Kommunen ska du klaga hos! De är de som ansvarar för att ta hand om ditt barn dessa timmar oavsettt personalbrist! Samma gäller för “planeringsdagar”, då får de kanske sammarbeta med en annan avdelning eller annan förskola för att kunna sköta barnomsorgen. Man kan inte smsa och säga att du inte kan lämna ditt barn där och inte ge ett alternativ.

 2. Det är ju faktiskt så att de föräldrar som arbetar måste ha barnomsorg i fösta hand. Är man föräldrar ledig arbetar man ju inte och har inget behov av barnomsorg, men du skriver att du har ett möte är det ett jobbmöte så jobbar man ju den dagen och behöver således barnomsorg till båda sina barn, man kan ju inte jobba och vara föräldrar ledig med ersättning från försäkringskassan samtidigt.
  Jag anser rent personligen att är man föräldrar ledig har barnen inget behov av barnomsorg utan de resurserna ska gå till de som arbetar.

 3. Ifrågasätt detta hos alla: rektorn, kommunen även pedagogerna på din förskola.
  Jag arbetar själv på en förskola och vi skulle aldrig göra detta.
  Man kan informera om det, så kan ni föräldrar själv ta det beslutet, men man kan inte neka ett barn att bli lämnad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge