Det är ett känt och återkommande problem med personalbrist på Tildas förskola. De får slåss om enstaka tillgängliga personal från vikariepoolen. 

Men varför ska de 15 timmars barn får lida? Tidigare betalade vi för att Tilda skulle få ha sin plats och gå på förskolan, ändå var hon sällan där alla 3 dagar i veckan varje vecka. Då var jag arg för vi betalade ju. Nu är det avgiftsfritt för hon är över 3 år för hon går endast 15 tim. 

Jag är hemma med Prim men det betyder inte att jag är ledig! Idag har jag faktisk ett möte inbokad! Vad trodde dem?

Ska man acceptera? Vem ska man klaga till? Rektor? Kommunen. Är det nån idé? Det är alltid personalbrist och detta är inte första gången att Tilda får stanna hemma. Personalbrist i andra stadsdelar i Göteborg också…?

Tilda och kompisen Teo har tider 8:30-13:30 och de andra barnen har väl allt från 6:00 och 10:00 som de kommer. Jag förstår inte hur kan de gardera sig genom att sms:a 30 min före tiden att Tilda skulle stanna hemma pga personalbrist. I tisdag när vi kom kl.10 så var ju alla personal på hennes avdelning borta! En hade slutat, en var på kurs och en var sjuk. Det var kallt men soligt och alla barnen var på skolgården. Personalen från de två andra avdelningar hjälpt åt.

Och nu blev Tilda ledsen och arg för att hon vill verkligen gå till förskolan. Det gick inte ens att locka henne med att hon får stanna hemma och äta kanelbullar!