Nu är vi inne på fjärde veckan, fast alla veckor har ju några dagar gått bort så Prim har inte  fått fulla dagar eller veckor. Det känns som vi har världens längsta inskolning MEN detta är för hennes bästa och visst är terminen snart slut. Det är ändå bra att vi har gjort det så att nästa terminen blir det förhoppningsvis bättre.

Vi skulle börja med inskolningen måndag 23 april. Förskolan undrade om vi kunde komma onsdag 25 april eftersom de hade inte tillräcklig personal att lägga på Prim så det gjorde vi. Vi hade inte fått någon inskolningsschema då den som skulle skicka shemat med posten glömde eller så kom det bort innan hon skulle vara sjukskriven men vi kör på lite efter hur mycket Prim orkar. Prim är fäst vid de små Babblarna-fugurer och glad att det var Babblarna överallt, på väggar och även på borden i köket. Många barn ville också klappa på Prim och var nyfikna men de har ju sett henne sedan hon var bebis. Visst tror att hon är inte docka och undrade om hon kan äta!

Prim gillar inte att leka med barn i samma ålder för hon har svårt att dela med sig och tror att de små vill åt hennes leksaker… och det gör de ju också för det är oftast roligare att leka med andras prylar. Med de större barnen från Tildas avdelning är det inga som helst problem! Det är som att hon litar mer på att de ger saker tillbaka till henne. Igår gick ju inte alls att leka två med samma boll och passade mellan hon och en pojke men det gick jättebra med en äldre flicka. Det är nog för att hon är van med att har en storsyster.

Penny på förskolan

 

Nu kommer det en lista på hur det har varit. Du kan sluta läsa om du inte är intresserad för jag tror att det är mer för dig som är mamma och har funderingar kring inskolning eller nyfiken på hur det kan vara 🙂

Så här har det varit:

 • Onsdag 25/4, intro kl. 9-10: leka och bekanta sig inne. Prim var blyg och ville bara leka med Babblarna-dockorna, ligga bakom en pöl eller sitta på mig men hon busade även i pölen, hoppade omkring där och slängde sig över de mjuka kanterna…. och det för ingen göra i vanliga fall och de andra barnen tog efter såklart haha!
 • Torsdag 26/4, kl.9-11: ingen berättade att de skulle på promenad så ingen var på avdelningen och en fröken var på rast. Så vi lekte inne och Prim vågade lite mer i och med hon fick hela lekrummet för sig själv och hoppade i pölen, letade upp Babblarna-dockorna. Det var ändå bra och lugn. Vi var med på lunchen men det gick sådär med maten. Vila ute i vagnen gick inte heller för här ville hon leka så hon fick leka lite innan vi gick hem.
 • Fredag 27/4, kl.9-12: Lite bättre med att leka och hon vågade leka med andra runt om sig. En flicka ville ha uppmärksamhet av mig och sitta i mitt knä men Prim var inte ledsen eller avundsjuk. Lunchen gick ok och Prim åt själv. Hon hoppade ner från stolen och skjuter in automatisk. Hon gillar inte att tappa mat och kladda så hon visade mig sina kläddiga händer och vad hon har tappat. Jag satte henne i barnvagnen och 5 minuter senare hade hon somnat….yeay.Då tog jag hem
 • Måndag 30/4, kl9-12: Måns tog inskolningen så att han får känna hur det är höhö…
 • Tisdag 1/5, ledig/stängd
 • Onsdag 2/5, kl. 9-15: Vi lekte inne och vinkade hejdå och jag gick bort typ 20 min och kom tillbaka. Vi åt lunch och hon fick sedan vila i vagnen. Den här gången somnade hon kl.12 och sov till 14 när det var dags för mellanmålet och vi gick hem efter det.
 • Torsdag 3/5, kl.9-15: Samma som onsdag men jag gick iväg i 30 min och lämnade aldrig huset. Hon är liten i mat och somnade i vagnen kl.12 också här. Vi var med på mellanmålet och lekte lite innan vi gick hem.
 • Fredag 4/5, kl. 8.15-12: Vi testade att vara med på frukosten men det fick inte. Hon var för blyg men fick i sig en liten macka. Vinkade hejdå på gården 9.30 och kom tillbaka lite innan kl.12. Prim var såklart ledsen och ville till barnvagnen så de satte henne där och hon somnade nästa direkt och missade fruktstund och lunchen. De tog in henne och vagnen till matrummet och när hon vaknade så såg hon mig. Det var lika bra att ta hem hemma efter en stund lek på gården.
 • Måndag 7/5, kl.8-13: På frukosten satt Prim i mitt knä hela tiden men åt lite. Jag var med på gården och lekte. Vi vinkade hejdå vid kl.10 och jag kom tillbaka 11:45. Då hade hon somnat i vagnen precis innan lunchen kl.11.
 • Tisdag 8/5, kl. 8-14:30: Samma visa med att sitta i mitt knä, plus att en flicka klättrade upp på mig också och Prim blev arg på henne. Ut på gården och lekte och jag vinkade hejdå kl.10, hon somnade i vagnen kl.11:15 den här gången. De sparade mat till henne den här gången. Jag kom tillbaka 11:45 och hon fick äta och åt upp allt! Sedan ut och lekte fram till det var dags att gå in och äta mellanmålet. Vi gick hem därefter.
 • Onsdag 9/5, 9-14:30: Jag var med en stund och lekte innan vi sade hejdå. Prim blev så klart jätteledsen. Jag kom tillbaka efter lunchen kl.11:45 och då hade hon precis somnat. Då gick jag hem igen och kom tillbaka 13.30. Då hade de redan tagit in alla barnen och Prim hängde på en fröken men hon strålade upp när hon såg mig och var sig själv på noll tid. Vi satt och lekte en stund fram tills mellanmålet. Prim hade ju inte ätit något till lunch, det var purjolöksoppa… Vi gick hem efter mellanmålet som hon åt med aptit. Det var frukter och kokta korvar.
 • Torsdag  och fredag: ledig

Idag måndag har Måns lämnat Prim 9.30 och han kom hem en timme senare. Han berättade att det var gick inte så bra för hon blev ledsen. Hon var lugnare när hon fick sitta i sin vagn, den är hennes comfortzon. Vi ska hämta henne efter lunch så hon får vänja sig lite i alla fall och veta att vi kommer alltid tillbaka och hämta. Så nu ska hon gå fram tills början av juni så att hon vänjer sig.