Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Hur firade vi Påsk?

Lästid: 2 min

Som många vet redan så är jag buddist, kanske till och med passiv sådan i och med jag inte följer några av den buddistiska traditioner och högtider till punkt och pricka. Det bästa är att man tar seden dit man kommer och ända sedan vi kom till Sverige så har vi firat de svenska traditionerna mer som Jul, Påsk, Midsommar, kräftskiva etc. Självklart kan jag sakna lite de stora högtiderna i Thailand som Songkran, den thailändska nyår som är snart i april och Loy Kratong i november. Den thaitraditionen som innehåller mycket pyssel är nog Loy Kratong då man ska göra båtar som liknar en blomstrande lotusblomma. Annars är det alltid något pyssel med blommor i våra högtider.

Långfredag i Halmstad

Om jag får ångest av att inte fira något?

Kanske. Men varför ska man ha ångest? Prestationsångest är lika med att inte planera bättre och då kan man ta den enklaste slutsatsen att man skiter i allting för att alla andra håller på. Alla får göra som man vill och vad man kan och inte vad alla andra förväntas av en. Samma med Julen och Midsommar… nu är det även Halloween. Allt vi gör är ändå för barnen och familjen. Huvudpoängen är att man umgås och ha det trevligt och inte tänka på vad man borde har gjort bara för att alla andra gör mycket mer. Instagram kan ge bauta prestationsångest hos många. Jag tycker att det är mer kul och inspirerande när jag ser hur andra familjer pysslar och pyntar men jag är mer intresserad av maten som alla äter 🙂 Det var i alla fall inga påskkärringar som ringde på här och våra barn har inte heller klätt ut sig. De var upptagna med att jaga runt kusinerna…

Så firade vi Påsk

Följer du mig på Instagram så har du säkert sett i min Insta stories hur jag/vi firade. Vi kom till Måns föräldrar sedan Skärtorsdag och jag har stått vid spisen och hjälpt till alla dagar med matlagningen. Igår var det mest svärmorn som har stått i och fixat med maten på dan och Dr.J höll på lambracks. Det diskuterades om hur länge ska lambracks vara i ugnen, om den skulle få innetemperatur 58 grader. Det är 20 min och 150 grader enl. mig om man bryner köttet först. Sedan var Dr.J pocherade ägg och ingen ville göra så jag körde. Måns vispade hollandaise som Dr.J värme på högsta så den hade skurit sig men den räddade Måns med en extra äggula.

Du förstår… Vi umgås kring maten och det är väl kul med många kockar men vissa är dåliga på att städa sin arbetsstation höhö. Vi pyntade inte så mycket men det står en kyckling lite här och där, vi åt massor med ägg och så har papporna pysslat med påskägg till barnen som de fick gå på äggjakt. Sedan kom ett ägg bort för Dr.J glömde vart han hade gömt haha!

Hur firade du Påsk?

Här är lite bilder…Många kockar har medverkat 🙂

Cocktail: John Holms
Min enkla Jim Beam & Ginger Ale
Lite gott och blandat med bland annat svärmors omelett med currykräm och räkor
Lite sill och ost ja
Dr.J Lambracks med savoykål & parmesanost (150 grader i ugnen och 20 min upp till 58 grader i innetemperatur)
Köpta lax men handskurna á la moi
Mina pocherade ägg med Måns handvispad hollandaise & Dr.Js knaprigstekta sill
Mat för 11 vuxna och 5 barn
Min plocktallrik 🙂
Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Hur firade vi Påsk?

 1. Låter som en riktigt härlig och smakrik påsk.
  För mig är det också umgänget och maten som är det viktiga.

  Nästa helg firar vi ortodox påsk. Då är det svärmor som står för maten. Helt annorlunda än svensk påsk/julmat.

  Kram
  Emelie Babunovic recently posted…Påskafton i NorrbyåsMy Profile

 2. Wooow vilken supermysig påsk och vilket buffébord, nomnom! Haha kul med många kockar inblandade men ibland kan det bli rörigt, rörigare än vad man vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge