Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Hur får man bort gröna alger på altanen?

Lästid: 2 min

Detta är en fråga som jag bokstavligen skrev och frågade Google haha. Hittade mig till olika sajter och forum. Många tips och råd, köpa eller inte köpa olika medel som tar bort gröna alger och smuts på träaltanen.

I söndags städade Måns inne och på altanen plus att han putsade alla fönstren. Mitt bidrag blev att jag skrubbade altanen och det är ett hästjobb! Planka för planka var det!

Att låna vattenslangen av vår brf och spola altanen var lite sådär då vissa grannar klagar på allt möjligt så jag blandar inte brf. Vi borde ha passat på att skrubba altanen när det var blöt av regn istället! Lätt att vara efterklok men nu ska det vara varmt i några dagar så man vill ju kunna sitta ute och Prim får leka utan att smutsa ner sig med damm och gröna alger. Det är tjocka lager på större del av altanen och vi ska ha inglasning nästa vecka så det måste vara rent tycker jag. Det ska vara miljövänligt också så inget högtrycksspruta som kan skada träet eller kemikalier för vi måste tänka på dagvatten. Så mycket att tänka på…

 

Så hur får man bäst bort gröna alger och smuts utan att förgifta miljön?

Hursmorstrix… ATTIKSPRIT 12% på allt haha! Billigt också och billigast är Eldorado 1L på Willys.

I söndags provade jag hälla en skvätt ättiksprit på träet där jag skulle skrubba och sedan körde jag som en toka med borsten. Jag blandade även ättikspriten med vatten i en blomsprayflaska och sprejade.

Det behövdess vatten att spola bort smutsen också och tålamod krävs men man blir ju så glad när man ser resultatet!

 

Detta var från i söndags och algerna syns mer när plankorna är blöta. Så igår tog jag tag i de längst bort bakom stolpen.
Har sparat resten där jag har sett mitt dåliga jobb tills en annan dag om jag orkar. Det tar sin lilla tid ju och det är inte bara den här lilla fläcken haha!

Kolla in dagens efter!

Vi har ju inte så bra med sol men morgonsol har vi. Detta var kl.8 i morse.

Nu ser altanen mycket bättre och renare ut. Men efter allt skrubbandet och med ättikspriten så vet jag inte om det blekte träet också för plankorna blev ju mycket ljusare än det var från början. Träet brukar ju få mörkare färg efter ett tag. Jag kommer svabba altanen med ättika-vatten nån dag och jag tror det tar död på algerna lite. Grönsåpa ska vara ok att använda också och skrubba/svabba med läste jag. Vi får underhålla altanen bättre bara och nu när vi ska inglasning.

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer om “Hur får man bort gröna alger på altanen?

    1. Ja man får skrubba försiktig också och måste olja in för träplankorna fick lite ”ludd” här och där men det går nog att slipa bort med sandpapper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge