Nu är det sommar och vad passar bäst i picnickorgen om inte goda mackor med Hönökaka från bästa Västkusten 🙂 Vi hade picknick igår och som jag har utlovat så kommer ett inlägg om mackorna jag hade med till Emma igår.

Jag kan då berätta lite mer. Jag har fått i uppdrag att testa Pågens Hönökaka och göra min favorit. Så mycket som Måns bakar här hemma så har han klagat på ”varför äter du inte bröd?”. Han har väl inte bakat rätt bröd haha! Jag gillar Hönökaka! Därför antog jag uppdraget och ska visa hur jag gör mina mackor NÄR jag vill äta eller bjuda på mackor.

Hönökaka finns i tre goda varianter att testa; Hönökaka, Bohuskaka och Skärgårdskaka! Jag vill prova alla tre men först blev det Bohuskaka. Ni kanske undrar vad är skillnaden mellan dessa tre? Personligen tycker jag att det är formarnna. Besöka gärna Pågen.se för mer info och innehållsförteckning.

Bohuskaka sub-macka
med serranoskinka, Edame, soltorkade tomatkräm med dill
och italiensk sallad.

IMG_7912.PNG

Picknick i solen med goda mackor är aldrig fel 🙂 Jag gillar mjuka bröd, inte i håliga och hårda som t ex surdegslimpor!

IMG_7917.JPG

Recept

6 st Pågens Hönö Bohuskaka
6-12 skivor Serranoskinka
2 stora klickar Philadelphia ost
Ost, skivade (t ex Edame, Gouda etc.)
10 bitar soltorkade tomater i olja
3 kvistar färska dill (kan ta mer om du gillar dill)
Italiensk salladmix (ruccola, babyspenat, mangold…)

Gör soltorkade tomatkrämen genom att mixa ihop Philadelphia ost, dill och soltorkade tomater (låt oljan droppa av, om du vill inte ha en fet och blöt kräm). Har du inte en mixer/matberedare så finhacka för han och mixa med philadelphia osten.

Gör mackor. Dela Bohuskakor på bredden men försök inte skära genom, det ska gå att vika ihop typ. Bre på med soltorkade tomatkrämen på över och under bröddelen, då håller allting på plats bättre. Sedan kan man vara kreativ och stoppa i serraoskinkan, ost och grönt som man vill. Självklart ör det ingen lag att man måste följa hur jag har gjort dessa mackor :). Jag hade två stora skivor serranoskinka och mycket kräm. Salt behövs inte då det är redan sälta i serrano och soltorkade tomater. Dressa inte salladen då de blir bara ledsna i väntan på att bli uppäten. Lägg i extra dill i salladen! Dill och tomat passar utmärkt, italienarna kan sina tomater!

Bums till affären och bre lite mackor! Ut i solen och njut vetja!

Själv ska jag med Tilda på en runda picknick idag me (men vi ligger kvar i sängen och drar oss lite just nu) och när vi har fixat barn cykelsits så ska hela familjen ta minst en tur ut till skärgården. Jag är uppvuxen i Stockholm men Västkusten skärgårdar är lite charmigare. Nu tappar jag kanske några läsare från Stockholm haha men komsi kom så förstår ni vad jag menar!