Det låter dumt att säga det…men är det så dumt?

Tänk att ett gigant företag som HM snor 1kr varje gång någon byter en vara, det blir många krona i bonuschecken för HM anställda kanske?

Jo, så här var det. I onsdag skulle jag byta storlek på Tildas basplagg som jag köpte i olika storlekar men ville ha sedan allt i strl 92. Det är 3 för 2. Köpte 6 plagg. Byta 3 plagg till strl 92. Hon i kassan gjorde allting som retur och på nåt jävla sett visade det i rutan “att betala 1kr”. Hon såg att jag glodde på siffran mensade ingenting. Hon försökte trycka på ett och annat på tangentern på kassapparaten men inget hjälpte. Hon sade inget. Sedan började hon scanna in 2-pack pyjamas som jag skulle också köpa som kostade 149kr. Hon sade “det blir 150kr tack!” Och sade det med ett glatt leende. Huh?

Jag tänkte…ska jag öppna käften och tala om för henne att hon såg väl att jag också såg det där med 1kr. Hur kommer det sig att jag skulle bara byta 3 plagg till annan storlek blev till att jag åkte på betala 1kr extra när jag hade redan betalat. Pyjamas kostade inte 149.90 som man brukar runda upp. Totalsumman var 150.04 och jag betalade med kort så de drog väl 150.04 å inte 149kr som jag egentligen skulle betala. Jag betalade och gick. Orkade verkligen inte. Bråkar om 1.04kr men ändå. Hade expediten försökt förklara eller så skulle jag inte bry mig så mycket. Men hon bara stirrade på skärmen och sedan låtsades hon som det inte var nåt men jag skulle ju bara betala 149kr för pj.

Vad skulle ni har gjort?

image