Redan idag har vi ordnat att Tildas BVC-sjuksköterska Maria kom på hembesök. Vår BVC ligger trots allt i området och typ tre gata bort. 

Det var första gången på länge som en ”främling” kom på besök och det var hur stökigt som helst men jag tänkte äsch… Då ser de hur vi har det på riktig och de är väl vana såvida de inte bedömer att det är ohälsosamt för barnet…vadå obäddade sängar, Tildas leksaker överallt och ett berg av kuddar nästan att man inte kan se bebisen i Babynestet 😂 

BVC-Maria som hon heter tog med vågen och vägde ”Baby Prim” och hon hade gått upp bra(!) enl. Maria. Hon föddes 2740g, igår på BB -mottagningen hade hon gått ner till 2560g och det var inte oväntad. De små ska gå ner lite efter nån dag och idag hade hon gått upp till 2710g! Jag som tyckte att hon inte drack så ofta eller länge nog. Precis innan Maria kom så hade ”Baby Prim” lagt ett stort lös-last i blöjan. 

Jag passade på fråga om napp till spädbarn, amningen då jag har spänningar och knölar. Prim fick ta ena bröstet och jag handmjölkade ur det andra, inte mycket kom men trycket lättade upp i alla fall. Efter besöket fick Måns instruktioner att köpa amningsnapp och halleluja! 

  

Lika som bär har flera sagt! Tilda till vänster och nån timme gammal. Samma näsa… Min näsa 😬

Annars så har Tilda varit hemma idag från förskolan. Hon hade ont i magen och är förstoppad, kinkig och bråkigt till och från men mot lilla systern har hon varit närgång och pussat lite när hon ville. Hoppas det håller sig så 😊